Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händelserikt år med många snackisar – här är nyheterna som engagerat flest i Medelpad

Artikel 4 av 6
Året som gått i Medelpad 2017
Visa alla artiklar

Isdrakar som gått sönder och återfunnen sommarkärlek. En skyskrapa som stoppades och en stad som utsågs som den vackraste utan den.
Medelpadingarna har pratat om mycket – men det är Anna Holmlunds öde som engagerat mest på sociala medier.

TV: Lars Holmlund tar emot Anna Holmlunds pris (publicerad 9 februari 2017).

I februari 2017 utsågs Anna Holmlund till Årets kvinnliga idrottare, exakt 53 dagar efter olyckan i Innichen. Det blev hennes pappa, Lars Holmlund, som tog emot priset på Medelpads idrottsgala. På ST:s Facebooksida interagerade tusentals personer på olika sätt – och kommentarsfältet fylldes snabbt med kärlek.

"Önskar hela familjen framgång i framtiden. Hoppas på det bästa", skriver en person.

"Det kommer att gå bra", skriver en annan.

Även andra nyheter kring Annas rehabilitering har också engagerat många människor under året som gått.

Vi har även pratat mycket om nyheter som rör Sundsvalls stad. Nyheten om att Sundsvalls utsågs till Sveriges vackraste stad i oktober, skyskrapan som stoppades på Stora torget, isdrakarna som gick sönder, lejonstatyerna som kom tillbaka och bronsbysten av Johan August Hedberg som blev vandaliserad blev alla stora snackisar.

I maj svepte en våg av bedrägerisamtal över Sverige. Det verkade som att nästan alla med en mobiltelefon blivit drabbade av samtalen som såg ut att komma från Somalia. Sundsvalls Tidning var snabb med att varna om bluffen i sociala medier och läsarna hjälpte till att sprida informationen. Varningen delades nästan tretusen gånger på Facebook och nådde över hundratusen personer.

En kärlekshistoria fick också ett lyckligt slut. Göras Bengtsson sökte sin barndomskärlek som han träffade på Alnön någon gång i slutet av 1950-talet. Artikeln om sökandet spreds av många på sociala medier.

Och till slut hörde den mystiska flickan, som heter Magareta Jonsson, av sig.

"Vad härligt livet kan vara", skrev en person om artikeln som nåddes av nästan trehundratusen personer.

"Så underbart. Tydligen så rostar aldrig gammal kärlek alltså", skrev en annan kvinna.