Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handlare miljonsatsar i Stöde

Svikande kunder fick närbutiken i Stöde att kasta in handduken. Då miljonsatsar andra.
– Någon måste ju satsa om bygden ska leva, säger Ica-handlaren Mikael Norrbom.

Efter att ha huserat i Stöde i över 20 år fick ägaren till närbutiken nog och beslutade sig för att lägga ned. Minskande kundantal och tunga avgifter låg bakom beslutet.

Men det är inte något som stoppar Ica-handlaren Mikael Norrbom, han slår på stort i stället.

– Vi kommer att bli större. Vi ska bygga ut med en förbutik och spelhörna samt fräscha upp lokalerna, säger han.

Enligt Mikael Norrbom kommer satsningen att kosta omkring tre miljoner kronor att göra. En stor investering som kommer i en tid då andra valt att lägga ned.

– Ska bygden leva måste ju någon satsa, framför allt nu när närbutiken ska stänga. Man ska inte behöva åka in till Birsta för att göra sina ärenden. Men det kommer nog att ta några år innan vi får tillbaka pengarna vi investerat men det kommer att gå ihop, säger Mikael Norrbom.

Ombyggnationen drar i gång i slutet av sommaren och ska vara klar kring jul. Enligt Mikael Norrbom finns det även planer på att expandera ytterligare, då han just nu ligger i förhandlingar med Schenker om att ta över delar av deras verksamhet i Stöde.

Men det går inte att expandera hur mycket som helst.

– Det är bekymmer med marken då vägarna runt omkring ställer till det. Vi kan inte bygga ut mer än vad vi redan har planerat, säger Mikael Norrbom.

Drar Ica-butiken fler kunder kommer det även att behövs bättre möjligheter till parkering, något som för tillfället är ett problem.

– Nu bygger man ju cykelväg här så det är trångt. Men parkeringarna räcker till, vi ska bara göra dem lite bättre med nya markeringar.

Som det ser ut nu kommer ägaren av närbutiken i Stöde, Björn Sperring, att fortsätta med spelverksamheten tills ombyggnationen av Ica är klar. Efter det flyttas spelet över till Ica – och kanske Björn Sperring själv.

– Efter att ha varit egen företagare i över 20 år känner jag mig nöjd och är rätt sugen på att bli anställd. Vi har diskuterat om jag ska jobba i den nya förbutiken men inget är bestämt än, säger Björn Sperring.