Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häng med in i pappalediga GIF-målvaktens nyrenoverade hus: "Hardcore att vara hemma med två barn"

I snart ett år har Tommy Naurin och hans familj bott i huset på Snickargatan på Södermalm.
De senaste månaderna har de renoverat och byggt om och ut på övervåningen.
– Det ska bli intressant att se vilken utsikt vi får när hantverkarna tar ner presenningarna, säger Tommy.

TV: Häng med på rundtur i Tommy Naurins nyrenoverade hus på Södermalm.

Han är Göteborgaren som värvades till GIF Sundsvall för nio säsonger sedan. Sedan dess har målvakten och lagkaptenen i det allsvenska fotbollslaget hittat kärleken Malin Rudberg från Nedansjö och rotat sig i Sundsvall.

– Vi sökte hus rätt länge i området kring Skottsund i Kvissleby, helt plötsligt kom det här ut på Hemnet och jag åkte hit på visning. Budgivningen drog igång och vips så var vi husägare. Utan att Malin varit här, säger Tommy och skrattar.

Huset på Södermalm är från 1920-talet och var vid inflyttning 135 kvadrat stort. I dagarna ska hantverkarna vara klara med utbyggnaden.

– Det är först då jag vet hur stort det blir eftersom vi har gjort en del ändringar längs vägen. En var att vi hellre ville ha en bredare balkong och då blev vårt sovrum lite mindre.

Malin och Tommy har på tre år fått två barn. Tuva är stolt storasyster till sin tio månader gamla bror. Max små tänder kliar och bråkar sig fram, därav är det en trött och lite febrig pojke som vill ha mycket närhet av sin pappa när vi hälsar på hemma hos familjen.

– Malin har börjat jobba, så sedan en månad tillbaka är jag pappaledig. Det är hardcore, säger Tommy allvarligt och fortsätter,

– Jag älskar att vara hemma med dem, men det är verkligen tufft.

Tuva som är tre år gillar att pyssla och är en ganska lugn treåring, men barnens mat och sovklockor är inte alltid tajmade så pappan får inte en lugn stund på dagarna.

– Jag har insett hur svårt det är, vissa dagar har man inte tid att gå på toaletten ens, säger Tommy och lyfter upp Max och snusar mjukt på hans hår.

För att förenkla vardagen har julgranen hamnat inklämd i gästrummet tills Tommys familj kommer för jul- och nyårsfirande.

– Då får den komma fram igen eftersom jag behöver lite hjälp med att vakta Max från att käka upp julkulorna, säger han.

Det stora köket är nyrenoverat med rejäla bänkytor. De trivs i det ljusa rummet och det har blivit en härlig samlingspunkt för familjen och deras vänner.

Se filmen Hemma hos Tommy och Malin i juni 2015: Kaptenen på hemmaplan

– Äntligen är Malin nöjd med köket och jag kan inte ta åt mig äran eftersom det såg ut så här när vi flyttade in, säger Tommy.

Väggar har tagits bort och fönster har tagits ur för att få en öppnare planlösning och mer ljusinsläpp med fantastisk vy mot Sundsvall.

– Ja, det är rätt tydligt att man inte fokuserade på det, när man byggde huset för hundra år sedan, säger Tommy och visar runt.

I vardagsrummet ska en yttervägg sågas upp och ett avlångt fönster sättas in innan jul.

– Det och lite plåt på taket som är kvar att göra. Sedan ska vi ta det lite lugnt med renoverandet och bara njuta av huset. Men det finns en hel källare på cirka 100 kvadrat att ta tag i sedan, berättar Tommy.

När Bostadspuls hälsar på har de sovit en natt i det nya rummet på övervåningen och trots att Max sovit oroligt känner de att det finns en bra potential för vila och sömn i nya utbyggnaden.

– Det ska blir riktigt intressant att se utsikten härifrån när de plockar bort presenningarna, säger Tommy och öppnar balkongdörren för att heja på hantverkarna.

Tuvas sovrum går i mjuka toner. Golvets heltäckningsmatta och väggarna är ljust rosa och grå. Rummet känns varmt och mysigt med små prång eftersom kattvinden tagits fram. De synliga takbjälkarna har målats vita.

– Tuva vill egentligen ha ett lila golv men det här valde vi till henne. Jag brukar googla och scrolla fram inspiration till hur vi ska inreda och vilka färger som ser bra ut, säger Tommy och berättar att han tycker om att bygga och göra lite mindre projekt själv.

Just nu är Tommys fot nyopererad och han är helledig från fotbollen. Därför ligger hundra procents fokus på att vara pappaledig. Framtiden som fotbollsspelare ser inte lika spikrak ut längre på grund av långa skadeperioder.

– Jag har redan börjat arbeta lite smått med andra arbetsuppgifter på GIF Sundsvalls marknadsavdelning, säger Tommy som ser sig själv som en del av Sundsvalls allsvenska förening även på lång sikt.

Det ligger en fotboll i mjukt material på golvet. Både Tuva och Max har tidigt visat att de har ett stort bollintresse.

– Jag kommer inte att tvinga fram något men det vore givetvis väldigt kul om de vill spela när de blir lite större. Jag har haft mycket glädje av lagsporten i min uppväxt. Tuva tycker om att se fotboll på tv, allra helst när jag är med, berättar han.

Paret delar intresset för golf och det är något Tommy kommer att föra in sina barn på.

– De får göra vad de vill, men om de inte spelar golf - så får de inga julklappar, säger han så Tuva hör.

– Nej, säger hon med bestämdhet i rösten, jag ska gå i tränaskolan och lära mig matte.

Juletid står för dörren och i kylskåpet ligger flera olika sorters korvar som kommer att förgylla julbordet hemma hos paret.

– Vi kommer att duka upp ett långbord och både Malins och min familj kommer hit. Vi bli nog kring 17 personer och några av mina släktingar blir kvar till nyår, säger Tommy.

Här kan du se fler Hemma hos-reportage:

Hotellägarna hittade drömhuset i granngården: "Vi har renoverat överallt"

► Samlaren Crister Sjöberg älskar julen: "Jag tycker om att duka upp för stor julfest i matsalen"

► Kärleken tog Maria från Sollefteå till Sundsvall – förvandlade torp till drömboende i skogen

► Exklusivt och färgstarkt hemma hos Maria Lindgren – häng med in till paradvåningen mitt i stan

Bildextra: