Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Glas uttagen till landslagsläger i Sydafrika

Hanna Glas fanns med i Sveriges i trupp under sommarens EM-slutspel i Nederländerna. I januari återfinns Sundsvallsdottern återigen i truppen när A-landslaget åker till Sydafrika för läger och träningsmatch.

Eskilstunaspelaren fick chansen att debutera i landslaget i januari i år när hon hoppade in mot Norge sent i den andra halvleken. Hon blev också uttagen i sommarens EM-slutspel men där blev det ingen speltid för backen. Nu har den nya förbundskapten Peter Gerhardsson alltså tagit med backen i truppen som ställs mot Sydafrika den 21 november.

- Jag har själv varit på träningsläger i Sydafrika. Det är ett stort land med olika förutsättningar på olika orter. Men vi tror sett till de rapporter vi fått att det kommer vara bra träningsförutsättningar och så blir det en bra match också. Dessutom är det ingen tidsomställning vilket gör det lättare att komma igång med träningen snabbt väl på plats, säger tränaren till svenskfotboll.se.

Läs mer: Sverige föll i årets första landskamp – men Hanna Glas fick debutera: "Nu har vi börjat vägen mot EM"

Läs också: Glas äntligen på väg tillbaka – ska slå sig in i landslaget: "Den känslan vill jag uppleva igen"