Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Pee från Sundsvall ny krönikör i ST

Hon beskriver sig som en frispråkig lantis i Stockholm.
Och nu är SVT-profilen Hanna Persson tillbaka som krönikör i Sundsvalls Tidning igen.

Annons

Trogna ST-läsare känner till hennes penna sedan tidigare. Hanna Persson, eller Hanna Pee som hon också kallas, är nu tillbaka som krönikör i ST med nya betraktelser varannan vecka.

Vem är Hanna Pee för den som inte vet?

– Jag är född och uppvuxen i Sundsvall och Lucksta. De senaste tio åren har jag bloggat, pluggat media och genus och nu jobbar jag som programledare och producent på SVT på webben.

Trots att hon bor i Stockholm följer hon med vad som händer i hemstaden.

– Jag har nog ganska bra koll. Jag är inte på st.nu ibland, ofta för att kolla nyfödda och se vilka vänner som fått barn. Sedan har jag koll på bron och på nya ställen som öppnar. Att läsa papperstidningen på sommaren är hela förmiddagsnöjet när jag är hemma.

I höst har hon jobbat med en webb-tvproduktion på SVT som heter "Hanna badar" där hon intervjuat kända ungdomsprofiler – i badkaret.

– Det har gått jättebra. Programmet har fått fina tittarsiffror. Det är kul att det är första SVT-programmet som fått finnas på Youtube. Men det riktar sig mot en yngre målgrupp och man måste nog vara under 30 för att hänga med, säger hon.

Vad kommer man att kunna läsa i dina krönikor i ST då?

– Jag är ju ganska frispråkig och har skrivit om både mens och bajs. Sedan skriver jag om orättvisor, sånt som upprör mig, men även genus och feminism och sånt som är viktigt. Lite vardagsbetraktelser från en lantis i mediehuset.

Känner du dig som en lantis?

– Nja, bara i positiv bemärkelse. Folk från mindre städer är härligare, snällare och har inte så vassa armbågar, säger hon.

Läs hennes senaste krönika här.