Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hannah Aldridges mörka country gifte sig med Jetbones sväng på Rootsy live

Hannah Aldridge
Jetbone
Rootsy live, Aveny (torsdag)

Annons

Hannah Aldridge och Jetbone på en månads turné i regi av Rootsy live, det kunde ha slutat hur som helst.

Amerikanska dark country-artisten Aldridge träffade Sundsvallsbandet dagen innan turnépremiär för att repa.

"Det var tur att det kunde spela på sina instrument", konstaterar Hannah Aldridge muntert.

Tycke verkar ha uppstått snabbt och kombon kom till Sundsvall och Aveny lite mer än halvvägs in i turnén.

Hannah Aldridge kommer från Muscle Schoals i Alabama men har även influerats av Nashville i sin musik. Men ändå verkar hon känna sig lite som en outsider i USA och tycker att det är svårt att göra glada låtar.

Det glada bjuder hon ändå på, det är en väldigt rolig och underfundig artist med bra berättelser till sina låtar. "Old Ghost" handlar om hur mycket fel det var på en kille och absolut inte henne och den finstämda "Black and white" har hämtat inspiration från hennes åttaårige son Jackson.

Flera i publiken fnissade till lite extra när hon överraskande bjöd på ett smakprov ur Eddie Meduzas "Runkeball" utan att veta vad texten betydde.

Hannah Aldridge har en väldigt stark, tydlig och träffsäker röst. En sådan som känns både spännande och trygg att lyssna på.

Jag är positivt inställd till hennes gig och gillar framför allt de nya låtarna "I know to much" och "Aftermath", även "Howlin' bones" från debutskivan "Razor wire" är stark och med den avslutar hon på ett mäktigt sätt.

Efter en lite paus är det dags för Jetbone att genomföra en konsert på egen hand. De lutar sig helt på det nysläppta albumet "Magical ride" förutom en väldigt svängig version av "Hush".

Kvällen till ära är bandet förstärkta av Christer Falk på saxofon, Per Svelander på trumpet, Jimmy Mattsson på percussion och kör. Dessutom vikarierade Lars Eriksson för Tobias Bengtsson på keyboard.

De kör i gång hårt med rockrökaren och inledningsspåret på skivan, "C'mon", som känns som en given öppnare.

Mitt favoritriff på "Magical ride" hittar vi i följande "Mixed emotions". Det är som en låt som Primal Scream aldrig skrev och här visar blåssektionen hur viktiga de är för bandet.

Jetbone levererar ända för början men det är inte förrän på slutet som den riktiga magin infinner sig.

I "Working hard for the money" är spelglädjen på topp och jammandet känns äkta och riktigt roligt. Avslutande "Magical ride" lyfter Jetbone upp på en nivå som jag hoppas att de kommer att stanna kvar på.

Hatten av.