Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lundgren har avlidit

Annons

Hans Lundgren, Nerja, har avlidit i en ålder av 73 år. Närmast anhöriga är hustrun Maria, barn, barnbarn med familjer.

Hans föddes den 30 december 1942 på Sundsvalls Lasarett. Sin uppväxt tillbringade han – till största delen - på Sidsjövägen 50 tillsammans med sina föräldrar, Eskil och Eva. Där kom han också senare själv att bo med familj.

I sann entreprenörsanda kunde Hans tillskriva sig många titlar genom åren. Krogkung, hotell- och restaurangägare och fastighetsägare för att nämna några. Under 70- och 80-talet var Hans en välkänd krögarprofil i Sundsvall. Han tog över Restaurang Esplanad efter sin far Eskil och hade som mest fyra restauranger i Sundsvall. Under samma tid började han också att etablera sig i Nerja, Spanien. Där drev han sedan inte bara hotell- och restaurangrörelser utan ägde också flera fastigheter.

När pensionsåldern började närma sig riktade Hans sin blick österut till Thailand. Där, i Hua Hin, köpte han ett hus och bedrev också båtuthyrning. Som pensionär fördelade sen Hans tiden, tillsammans med hustrun Maria, mellan huset och kolonilotten på stranden i Nerja, huset i Hua Hin och stugan på Vindhem, Alnö. Var Hans än var i världen så stod dörren alltid öppen för vänner – filosofin var Mi casa es su casa.

Hans avled i sömnen den 3 februari 2016 i Hua Hin, Thailand. Han är saknad, inte bara av de anhöriga utan också av den otaliga skara vänner som han fått genom åren. Alla deras glada och positiva minnen av Hans, som den livsnjutare han var, kommer att delas i lång tid framöver, för här vilar inga ledsamheter.

Enligt Hans egen önskan har han kremerats, och askan kommer under en buddistisk ceremoni att spridas i havet i Thailand.

Familjen genom Tobias Larsson