Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Sundberg laddar för sportlovsveckor i backen – håller extraöppet

Några intensiva veckor väntar i Nolbybacken. Under tre veckor håller man extraöppet för att ta emot sportlovsfirare.
– Det brukar komma mycket folk, säger backchefen Hans Sundberg.

Annons

Det är inte bara sundsvallsbor som vill fira sportlov i skidbacken, något som man i Nolbybacken tagit fasta på. Här håller de extra öppet under veckorna 8,9 och 10 för att kunna ta emot besökare från södra Sverige som vill komma och åka skidor.

– När priserna är som de är i fjällen är det många som ser fördelarna med att vara här. Har man mindre barn räcker åkningen här och man kan bada eller åka till Birsta om vädret är dåligt. Det tror jag många uppskattar, säger Hans Sundberg.

I vanliga fall är backen öppen under kvällar och på dagtid fredag, lördag och söndag. Under sportlovsveckorna kommer det att vara öppet från klockan 13.00 vecka 8 och 9 och från klockan 10.00 under vecka 10.

– Under vecka måndagen och tisdagen vecka 10 kommer vi att ha en big air bag uppmonterad också, som de som törs kan hoppa på. Sedan kommer vi att en liten tävling i parken på onsdagen den veckan med priser och korvgrillning. Sedan får vi se vad mer vi hittar på, säger Hans Sundberg.

Årets säsong började inte optimalt i Nolbybacken. Det milda vädret ställde till med problem, men ändå kunde man öppna backen först i Sundsvall.

– Både anställda och klubbmedlemmar vill kunna öppna backen så tidigt som möjligt så många hjälper till. Sedan har vi bra tillgång på kallt vatten från älven som gör att vi inte behöver så många minusgrader för att köra snökanonerna, förklarar Hans Sundberg.

Nu är förhållandena i backen bättre, så gott som perfekta enligt Hans, som hoppas på en lång säsong.

– Eftersom påsken är tidig kan vi kanske hålla öppet till några veckor efter påsk. Vi får hoppas att det kommer mer snö också. När det börjar bli barmark i trädgårdarna glömmer folk lätt att det går att åka skidor, säger han.