Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter bästa svenska - ingen kunde göra något åt Löseth

Ledaren i slalomcupen och favoriten i Santa Caterina, Frida Hansdotter,

Annons

Frida Hansdotter var inte nöjd med sitt första åk. Hon ville satsa allt i andra men hade svårt att komma in i åkningen trots en hårdare satsning. Hon tappade en del i andraåket och hade sjätte tid med nio åkare kvar men gick ändå in som tvåa bakom Slovakiens Veronika Zuzulova som gjorde ett kanonåk.

Österrikiskan Michaela Kirchgasser knuffade ner Hansdotter till tredjeplatsen. Däremot hade inte de andra storstjärnorna som Wendy Holdener, Marie-Michele Gagnon och Carmen Thalmann inget att säga till om gällande pallplatserna. Men Sarka Strachova knuffade ner hela pallen, inklusive Hansdotter som därmed gick ner till fjärde plats. Sen kom Nina Löseth. Hon gjorde ett fantastiskt åk och tog sin första världscupsseger någonsin.

Maria Pietilä Holmner, som har plats fem, två, tio och elva hittills den här vintern, var inte heller nöjd med sitt första åk då hon hade svårt att sätta emot på det tuffa underlaget. Hon gick in som femma efter ett trögt andra åk.

Emelie Wikström, som var först ut av svenskorna efter en tjugonde plats i första åket, åkte dessvärre ur i andra åket. För Anna Swenn-Larsson gick det något bättre. Hon hade ett bra åk på gång men gjorde en försmädlig miss på slutet och slutade som 19:e.

Läs också om hur det såg ut och vad de svenska tjejerna sa efter det första åket och mer om tävlingarna i Santa Caterina.

Gilla Skidpuls på Facebook för fler nyheter och reportage.

Resultat:

1) Nina Löseth (NOR)

2) Sarka Strachova (Tjeckien)

3) Veronika Velez Zuzulova (Slovakien)

4) Michaela Kirschgasser (Österrike)

5) Frida Hansdotter

8) Maria Pietilä Holmner

19) Anna Swenn-Larsson