Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter leder efter första åket - samtliga svenskor vidare i Lienz

Hon leder slalomcupen och just nu leder hon även slalomtävlingen i österrikiska Lienz. Frida Hansdotter övertygade när hon knuffade ner Wendy Holdener från förstaplatsen och höll undan för resten av startfältet.

Annons

Efter två andraplatser och en tredjeplats leder hon världscupen i slalom den här säsongen. Nu jagar hon efter säsongens första seger, som i så fall blir hennes tredje i karriären. Och hon har slagläge inför damernas andra åk i Lienz med elva hundradelar ner till schweiziskan Wendy Holdener och 39 ner till Michaela Girchgasser som åker på hemmaplan.

Övriga svenska tjejer är också med till andra åket. Den reducerade truppen består av Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström, och samtliga gjorde godkända insatser i första åket. Saknas gör Nathalie Eklund, som skadade knäet under måndagens storslalom och har flugits hem till Sverige.

Maria Pietilä Holmner hade inte farten med sig och lade sig på en elfte plats, som hon dock inte kunde hålla då hon var en och en halv sekund efter Hansdotter. Hon knuffades ner i listan men klarade sig vidare till andra åket. Detsamma gällde för Anna Swenn-Larsson som lade sig före Maria "PH". Emelie Wikström fortsätter att åka bra den här säsongen. Hon klev också in på topp 20 och tryggade alltså ett andra åk.

Det andra åket inleds 13.30.