Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter tog sin tredje världscupsseger någonsin

Frida Hansdotter gick ut som sista åkare i damernas slalom i Lienz efter ledningen hon skaffat sig i första åket. Och hon höll den ledningen hela vägen in i mål. Hon tog därmed sin tredje världscupsseger.

Annons

Wendy Holdener gick ut näst sist och knuffade ner Petra Vhlova som var snabbast av alla i andra åket från förstaplatsen innan Frida Hansdotter startade. När det var Frida Hansdotters tur var det dock ingen tvekan om att Holdener fick nöja sig med en tangering av sitt bästa resultat i karriären - en andraplats.

– Det var roligt i dag. Det är så här slalom ska vara, med små marginaler, säger Hansdotter efteråt.

Hansdotter tappade futtiga två hundradelar mot Holdener vid första mellantiden och det höll sig till andra. Det var rejält små marginaler men hon höll undan hela vägen in i mål och kunde motta sin tredje världscupsseger i karriären, med sju hundradelars marginal.

– Det var svårt i botten, det var svårt att få ett bra flyt, och jag försökte bara åka så snabbt jag kunde, sade Hansdotter.

Anna Swenn-Larsson tappade en hel del tid i andra åket och hade otur i slutet där hon gjorde en miss och tappade rejält. Hon gick in strax före Emelie Wikström som tog sig vidare till andra åket men inte kunde få ut det hon ville i åkningen.

Maria Pietilä Holmner hade inget bra första åk och efter några små missar i andra åket klättrade hon inte nämnvärt utan slutade som elva.

Läs mer om Frida Hansdotters bedrift i första åket här.

Svenska placeringar:

1) Frida Hansdotter

11) Maria Pietilä Holmner

20) Anna Swenn-Larsson

22) Emelie Wikström