Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansson efter förlusten: "Bästa bandyn som spelats här i vinter"

Division I mot Allsvenskan eller Selånger Bandy mot Haparanda-Tornio, om ni så vill.
– Klart det var ett annat tempo än vad vi varit vana vid, men jag tycker ändå vi gör många saker bra – och det här var den klart bästa bandyn som spelats på Gärdehov i vinter, säger SSK-tränaren Simon Hansson efter 3–8-förlusten i kvalpremiären.

Selånger, som vann den norra division I-serien i stor stil, inledde positivt och höll länge jämna steg med sina mer namnkunniga motståndare.

"Blåtröjorna" försökte att hålla i hop laget och vårda bollen, för att inte åka på onödiga spelvändningar.

Den målsättningen återspeglade sig också länge resultatmässigt och när lagets skyttekung, Kalle Högberg, snodde bollen av en motståndare och reducerade till 2–3 efter 40 minuters spel, ja då vädrade publiken hemmapoäng.

Trots att Hapararanda i det läget hade tagit kommandot rejält spelmässigt sett.

Sedan small det snabbt två gånger, och med 2–5 på resultattavlan i halvtid förstod man att det skulle bli tufft att jaga i kapp.

– De där sista två målen kom förstås olägligt, erkänner också Selångertränare Hansson.

För att snabbt tillägga:

– Men jag vidhåller att vi på det hela taget gör en match vi ska vara ganska nöjda med, där vi tar med oss en hel del bra saker inför fortsättningen.

Direkt i andra halvlek kom dock målet som definitivt sänkte Selångers poängdrömmar.

Ilja Sisajev, en av tre ryssar i Norrbottenslaget, satte 2–6 och därefter kontrollerade gästerna händelserna.

En som dock lyckades både störa och "sticka hål" på gästernas starka försvar var Selångers egen skyttekung, Kalle Högberg, som innan det var färdigt hade svarat för hemmalagets samtliga tre fullträffar.

– Det kändes från start att det var en annan nivå. Men vi stod upp bra hela matchen och blev inte utspelade på något sätt. Det här kommer vi att ha nytta av inför kommande matcher, säger Kalle Högberg.

Och nästa match, det är västmanländska Köping på söndag.