Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hänsynslösa yrkeschaufförer som ska fram till varje pris – en fara för andra

Replik på Du som inte håller hastigheten förstör för oss yrkeschaufförer, ST 24/12.

Med denna insändare visar vederbörande skribent direkt själv varför vanligt folk hatar yrkeschaufförer som till varje pris skall fram. Kontrollera alla som arbetar efter vägen vilken trafikantgrupp som är mest hänsynslös i trafiken – jo, yrkeschaufförerna som alltid skall fram till varje pris även om det är andra människors liv det handlar om. Det är helt enkelt den egna förtjänsten det handlar om.

Det är mycket avslöjande att läsa denna insändare och jag hoppas att inte alla yrkeschaufförer är sådana. Som tur är kör jag inte bil längre utan åker med färdtjänst och där finns det några förare som avviker från denna norm och som tänker på passagerarnas behov.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Som fotgängare och handikappad har jag tyvärr råkat ut för denna typ av förare som insändaren representerar och det är typiskt att den typen av förare aldrig ens stannar vid ett övergångsställe. Nej, fram för mer trafikkontroller av polisen.

Äldre förare som inte längre kör bil

Läs också:

Vinterkaos längs vägarna – åkeriföretagen kritiska till billiga upphandlingar: "Kan inte bli annat än katastrof"

Yrkesförare ryter till om halkbekämpningen – tvingas undvika farliga vägar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel