Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hänvisar beslut om skolmormor eller skolmorfar till rektorerna

Humanistiska nämnden äger inte frågan om att inrätta rollen som skolmormor eller skolmorfar vid skolorna. Det skriver förvaltningschef Urban Åström i ett yttrande över Leif Edhs (VFÅ) motion.

Tanken på att få tillbaka stödfunktionen i form av äldre vuxna ute på skolorna väcktes i slutet av förra året av Leif Edh (VFÅ).

Läs mer: Vill återinföra skolmorfar i kommunens skolor

Ett förslag som Urban Åström inte framför några egentliga synpunkter om, mer än ett konstaterande om att det är en fråga som inte ligger på det politiska planet.

– Enligt skollagen så är det rektor som fattar beslut om skolans inre organisation, så om det ska införas någon typ av tjänst i skolan som Vår framtid föreslår så är det en fråga för rektor, skriver han i sitt yttrande.

Läs också: Ännu en skolledare på väg bort från Ånge

Ett annat förslag som framfördes i motionen var att bredda närvaron vid arbetsplatsträffar till att även omfatta personal vid skolkök och städ hänskjuts också, fast då till tekniska förvaltningen som ansvarar för de funktionerna.

– Men frågeställningen är relevant och bör utredas av ansvariga chefer, anser förvaltningschefen.

Hans yttrande har också behandlats i humanistiska nämnden, där Vår framtid finns representerade, utan invändningar. Något ställningstagande kring huruvida man anser att motionen bör bifallas, avslås eller anses besvarad framgår inte av nämndens beslut.