Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häpnadsväckande att kommunen blandar ihop begreppen kring boende för gamla och sjuka

Kommentar till insändaren Äldreomsorgen i Sundsvall blöder – vad blir kvar när ytterligare 60 miljoner ska bort?. Trygghetsboende är inte ett alternativ till korttidsvård. Ja, det är häpnadsväckande att Sundsvalls kommun som har ansvaret för äldrevården inte kan eller blandar ihop begreppen kring olika former av boende för gamla och sjuka. Häri ligger kanske förklaringen till det stora behovet av korttidsboende i dag.

Väntetiden och eländet för den anhörige är i dag cirka sex månader för att "få" en plats. Vill poängtera att man söker inte plats förrän det verkligen är av behovet påkallat. Resultatet blir att man under sex månader väntan knäcker den anhörige. Så jag tycker inte att det känns som att kortvårdsplatserna är tillfredställande till antalet i dag 2019. Hur tankarna går fram till 2022 vore intressant att få ta del av. Privata alternativ som  "ser kunden" och dess behov vore kanske en lösning?

Med tanke på alla skattemiljarder som strösslas ut över projekt Sundsvall växer finns det pengar så det borde räcka till att fullgöra ett av kommunens basala uppdrag nämligen att vårda och ta hand om dem som ofrivilligt drabbats av sjukdom på äldre dagar.

Hur är det med socialdemokratiska mantrat vård, skola, omsorg? Vad står det för egentligen?

Att minska kostnaderna för äldrevården som redan i dag har för lite resurser för att klara sitt uppdrag måste väl ändå vara feltänkt?

AKE

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs [+]-artikeln: Peder Björk (S) i stor intervju – uppmanar Sundsvallsborna att ha tålamod när staden byggs om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel