Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här åker våghalsiga européer snowboard – utför Örnen i Timrå

Det gick utför på Örnen under onsdagen.
Ett gäng snowboardåkare i streetklassen fann det perfekta stället för häftig åkning.
– Vi hittade det av en tillfällighet, säger Ludwig Lejkner från Falun.

Annons

Det var en kvartett snowboardåkare från Italien, Österrike och Falun som hittade till Örnen i Timrå under onsdagen. Gänget reser runt i världen för att syssla med Street Snowboarding. Den stundtals spektakulära åkningen filmas och till hösten ska de samlade filmsnuttarna bli en film som ges ut av branschtidningen Method Magasin.

Max Zebe, från norra Italien, är en av killarna som är med. I förra veckan var han i Japan och körde och nu blev det stopp i Sundsvall där ett gäng killar från flera platser i Europa och Sverige samlades.

– Vi var på väg till Helsingfors för att åka där men vi fick höra att det var lite snö och då slopade vi det, säger han.

Från Sundsvall gav sig några av killarna ut och letade i omgivningen och då hittade de till bostadsområdet Örnen på Kungsvägen i Timrå. Det passade kvartetten perfekt och ledde till några timmars spektakulär åkning i trapporna och på ledstängerna.

– Vi letar lite på Google när vi är ute reser men det här perfekta stället hittade vi av en ren händelse, säger Max och riktar in kameran mot kompisarna som kommer farande ner för trapporna.

Efter sig har de Marco Morandi från Milano i Italien. På snowboard följer han åkarna med kamera och det är många som stannar upp när det ser vad som försiggår i området.

– Det är blandande åsikter om vad som sker men de flesta är glada. De kollar på oss och tycker det är kul, säger Ludwig Lejkner.

Men det är inte på alla platser som Snowboardåkningen i stadsmiljö uppskattas. I Japan höll några av killarna att råka riktigt illa ut när det öste på ner för ledstänger och trappor.

– Vi höll på att åka i fängelse, säger Max Zebe.

Killarna kör i ungefär fyra timmar och åkandet på ledstängerna tär på utrustningen. Ludwigs bräda som var ny för dagen är rejält sliten efter åkningen. Men innan hemfärd till den hyrda lägenheten i Sundsvall städar killarna upp och forslar bort snön de samlat ihop för åkningen. Sedan börjar jakten på en ny och spännande plats att fortsätta de halsbrytande övningarna.

Men trots de våghalsiga tricksen så har killarna ingen säkerhetsutrustning.

– Nej, vi har ingen hjälm och jag vet egentligen inte varför vi inte har det, säger Ludwig Lejkner.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!