Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla artisterna i Melodifestivalen 2016

Martin Stenmarck, Panetoz, Frans, Linda Bengtzing, Dolly Style, Eclipse och Molly Sandén tävlar i Melodifestivalens deltävling i Gävle den 27 februari. Sandéns bidrag har pojkvännen Danny Saucedo varit med och skrivit.

Annons

I deltävlingen i Norrköping den 20 februari möts Oscar Zia, Lisa Ajax, Sara "Saraha" Larsson, Boris René, After Dark, Swingfly och Helena Gutarra och Smilo.

Supertrion Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson, Isa Tengblad, Victor & Natten, Krista Sigfrids, Molly Pettersson Hammar och David Lindgren tävlar i deltävlingen i Malmö den 13 februari. Medan Samir & Viktor, Ace Wilder, Anna Book, Mimmi Werner, Robin Bengtsson, Pernilla Andersson samt Albin Johnsén och Mattias Andréasson konkurrerar i den första deltävlingen som hålls i Göteborg den 6 februari

Samir & Viktor, Pernilla Andersson och Anna Book återvänder till Melodifestivalen, liksom Ace Wilder, medan Robin Bengtsson debuterar i Melodfestivalsammanhang. Anna Books låtbidrag "Himmel för två" är skrivet av deckarförfattaren Camilla Läckberg.

Allt som allt deltar 28 artister/band i Melodifestivalen och ett flertal av namnen har läckt ut i förväg. Men på presskonferensen möttes artisterna av ovanligt mycket jubel, 150 entusiastiska fans hade nämligen vunnit biljetter i en tävling arrangerad av SVT och rest till Stockholm för att delta under offentliggörandet.

– Vi kände att vi behövde lite ny och frisk energi i det här rummet, sade Christer Björkman om inbjudan.

Melodifestivalen 2016 leds av Gina Dirawi med en rad olika profiler bredvid sig i deltävlingarna och finalen. Den andra deltävlingen avgörs i Malmö den 13 februari och finalen på Friends Arena utanför Stockholm hålls den 12 mars. (TT)