Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är beviset för att landstingsledningen ljuger – planerade avgång redan i somras

Den rådande förklaringen är ju nu att förre landstingsdirektören Anders L Johansson fick sparken. Men frågan är nu – varför sa han då upp sin lägenhet i Härnösand redan i somras?

Annons

Det är en fråga som sticker oppositionen i ögonen.

– Den första versionen som Erik Lövgren kom med stämmer för mig. Redan i våras började Anders L Johansson tala om att lämna uppdraget som landstingsdirektör, säger Per Wahlberg (M) oppositionsråd.

Läs även: Anders L Johansson avgår

Läs även: Ander L Johansson fick sparken

Han tycker också att det är konstigt att Anders L Johansson sagt upp sitt ordinarie boende i Härnösand för att bo på Vårsta diakonigård.

En uppgift som Anders L Johansson själv bekräftar.

– Ja, jag sade upp min lägenhet i Härnösand under sommaren. Men hur jag bor är väl ändå min privatsak, säger Anders L Johansson.

Hade du tankar på att runda av redan under sommaren?

– Jag har inte avgått, det är helt och hållet klarlagt, säger Anders L Johansson.

Varför sade du då upp din lägenhet redan under sommaren?

– Det är väl min privatsak. Jag bytte boende. Sen får jag tacka dig, jag har inget mer att säga.

Enligt Anders L Johansson är det alltså klarlagt att han inte avgick. Men det tror inte Per Wahlberg på. Flytten är, enligt honom, ett tecken på att Anders L Johansson själv tagit initiativet till att sluta och borde i så fall, enligt Wahlberg fått 840000 kronor mindre i avgångsvederlag.

– Det är ju märkligt hur man ändrar historien. Anders L. Johansson har ju själv sagt att han ville "runda av". Nu heter det att han blivit uppsagd, säger Per Wahlberg.

– 840000 är inte jättemycket på landstingets omslutning på flera miljarder. Men signalvärdet man skickar ut är enormt, och det är direkt destruktivt för organisation, personal och politikers förtroende, säger han

Han tycker också att det är konstigt att Anders L. Johansson inte lämnat in nycklarna ännu.

– En fråga som osökt dyker upp är varför man fortsätter jobba om man uppmanats att lämna sitt arbete. Direktörer brukar inte göra det. De brukar få lämna sitt uppdrag omedelbart och inte jobba kvar som i det här fallet, säger Per Wahlberg.