Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är de svenska författarna som kan få Nordiska rådets barn- och ungdomspris

Sara Bergmark Elfgren och Sara Lundberg är de svenskar som har nominerats till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris.

Författarna nomineras för "Norra Latin" respektive "Fågeln i mig flyger vart den vill".

"Norra Latin" är en övernaturlig berättelse om skolan med samma namn där elever med skådespelardrömmar möts på gymnasiets teaterlinje.

I "Fågeln i mig flyger vart den vill" skildras den jämtländska bonddottern Berta Hansson och hur hon som ung hittar en väg att forma sitt liv, utbilda sig och förverkliga sin dröm om att bli konstnär.

De andra nominerade är Jesper Wung-Sung och Rasmus Meisler samt Mette Vedsø (Danmark), Magdalena Hai och Teemu Juhani samt Karin Erlandsson (Finland), Bárdur Oskarsson (Färöarna), Kristín Helga Gunnarsdóttir samt Áslaug Jónsdóttir, Kalle Güettler och Rakel Helmsdal (Island), Hans Petter Laberg och Torun Lian (Norge), Karin Erlandsson (Åland), Anne-Grethe Leine Bientie och Meerke Laimi Thomasson Vekterli (samiska språkområdet).

Priset delas ut i Oslo den 30 oktober.