Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är den dyraste gatan i länet – kostar 41 000 kronor per kvadratmetern

Det kostar att bo på den finaste gatan i stan. Det visar Fastighetsbyråns genomgång av Svensk Mäklarstatistiks siffror. De har då fått fram de dyraste adresserna i Sverige.

I Västernorrlands län är det Fregattgatan i Sundsvall som har det högsta kvadratmeterpriset, 41 000 kronor. Det dyraste snittpriset har Klackvägen på 3,2 miljoner kronor.

Det finns förstås flera gator med högre villapriser i Sundsvall, men listan gäller dem där det sålts minst fem bostäder de senaste två åren.

Läs också: Dyraste adressen i länet ligger i Sundsvall: "Området är väldigt populärt bland barnfamiljer" (2016)

– Klackvägen i Bydalen är åter igen i topp bland de populäraste villagatorna i Sundsvall. Ny toppgata bland bostadsrätter är Fregattgatan på Norra kajen i Sundsvall, som helt och fullt består av nyproduktion, säger Kent Selin, kontorschef på Fastighetsbyrån i Sundsvall.

Läs också: Lista: Här är de dyraste gatorna att bo på i länet (2016)

Sju av de tio adresserna i länet med högst snittpris respektive högst kvadratmeterpris ligger i Sundsvalls kommun och tre i Örnsköldsvik kommun.

– Vi har sett en avmattning i stora delar av landet den senaste tiden och även något sjunkande priser på vissa orter. Dock brukar efterfrågan på de absolut mest attraktiva adresserna på olika orter vara relativt konstant, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Gatorna har haft minst fem försäljningar under perioden november 2015–oktober 2017.