Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är derbykungarna från hockeysäsongen – rutinerad trio bäst i Sundsvall Hockey

De slutade sist i Hockeyallsvenskan – långt efter Timrå IK.
Men i derbymatcherna har Sundsvall Hockey varit starkast, och allra bäst har en rutinerad trio varit.
Nu gör de sig redo för att hålla klubben kvar i Hockeyallsvenskan.
– Jag är inte orolig, säger Tommy Enström.

Fyra derbymatcher slutade med tre segrar för Sundsvall Hockey mot Timrå IK. Detta trots att det skiljde många poäng mellan lagen i Hockeyallsvenskan när grundserien tog slut på söndagen.

– Vi har tagit nio av tolv poäng, derbyn verka passa oss bra, konstaterar rutinerade backen Tommy Enström.

Han som tillsammans med Christian Söderström och Johan Svedberg fick högst totalbetyg i derbymatchena när ST-sporten summerar sin betygsliga.

– Det har varit fulla hallar i derbymatcherna och det hjälper verkligen till när det är bra tryck. Jag har själv spelat Rögle mot Malmö och Leksand mot Mora och det är också fantastiskt roliga matcher att spela. Man skulle kunna vakna mitt i natten och kliva ut för att spela ett derby, det krävs inte mycket för att komma i gång, säger Enström.

Backkollegan och lagkaptenen Johan Svedberg fortsätter:

– Derbyna har varit otroligt roliga att spela, det var ett tag sedan man spelade de här riktiga derbymatcherna i stan.

Läs mer: Sundsvallskaptenens brev till fansen inför derbyt

Vad minns du mest från de här fyra matcherna?

– När vi vann första derbyt, då visste vi inte riktigt vart vi stod. Sedan vann vi hemma också, och det är alltid extra kul att vinna på hemmaplan. Vi har inte varit bortskämda med segrar den här säsongen och de här matcherna är extra roligt att vinna.

Tommy Enström försöker ge svar på frågan varför Sundsvall lyckats så bra just i derbymötena:

– Matcherna blir lite annorlunda med mer krig och fysiskt spel, och det har passat oss bra. Det är lite tuffare matcher och blir lite som i kval- och slutspelsmatcher.

– Det har varit bra matcher där Timrå också spelat bra, om de tar sig till play off kan allt hända för deras del.

Sundsvall Hockey å sin sida har under säsongens gång gjort förändringar på ledarsidan då Leif Strömberg kom in som huvudtränare. Hans facit som derbytränare är en förlängningsförlust och en straffseger senast.

Läs mer: Doldisen klev fram för Sundsvall Hockey i derbyt – avgjorde mot Timrå

– Vi har ändrat lite och försöker komma in med bra fart och attackera kassen mer, det har absolut blivit lite skillnad, säger Johan Svedberg om förändringarna i spelet.

För Sundsvall Hockeys del väntar nu kvalspel när grundserien tagit slut.

– Helst hade man kanske klarat sig utan det, men nu är det som det är och vi måste gilla läget. Nu ser vi fram emot det och det ska bli spännande, säger Svedberg.

Sundsvall kvalade även förra säsongen, då kom man in i kvalet med många segrar i ryggen från division I. Den här gången kommer man från en serie högre upp, men med betydligt fler förluster i bagaget.

– Förra året kom vi in med en positiv känsla och skulle kvala uppåt. Nu har vi kanske inte varit bortskämda med segrar, men vi vet samtidigt vad vi kan och att vi har ett starkt och bra lag. Det är den känslan vi måste gå in med, säger kaptenen Johan Svedberg.

Han får medhåll av sin backpartner:

– Känslan i laget är bra och vi har spelat bättre på slutet. Även om inte poängen kommit är vi på rätt väg. Vi har rutin i laget och bli bättre för varje dag. Det känns bra för oss, och jag är inte orolig, säger Tommy Enström.