Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Drakens vårprogram – med en färsk Oscarsvinnare

Filmklubben Draken har laddat upp med massor av kvalitetsfilm för våren. Bland annat Oscarsvinnaren "Room".

På fredagen går filmen "Trumbo" upp på Draken, filmklubben på Filmstaden i Sundsvall. "rumbo" är den sanna historien om manusförfattaren Dalton Trumbo spelad av Bryan Cranston, vars framgångsrika karriär får ett plötsligt slut när han 1947 svartlistas för sina politiska åsikter.

Det är en av all filmer som visas på Draken i vår. En annan film som visas i vår är Michael Moores "Where to invade next?". Här undersöker den Oscarsbelönade regissören vad USA kan lära sig av andra länder.

– Vi är mycket nöjda. Vi tycker vi har fått till en bra blandning med filmer från många olika nationaliteter. Trumbo är väl den största. Kul att se favoriten Bryan Cranston (Breaking Bad) i en annan roll. Och så är ju Michael Moore alltid kul att se, säger Jens Persson på Draken.

– Vi vill så klart även lyfta Oscarvinnaren "Room" och "Yarden", spännande nytt svenskt, säger Peter Nordlinder, den andra halvan av Draken.

Det var Brie Larson som vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen "Room".

– Det känns så klart kanon. Det handlar förstås om tur och timing. Vi håller ju koll på Oscarsnomineringar och prisade filmer när vi sätter vårt program. Och ibland slår det in, säger Jens Persson.

Filmerna är satta med reservation för ändring samt att fler filmer kan dyka upp under våren.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter