Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är föreningarna som får dela på två miljoner kronor

26 049 västernorrlänningar har valt att stödja minst en förening i Gräsroten. Nu betalas pengarna ut till alla föreningar.
GIF Sundsvall och Timrå IK får båda cirka en kvarts miljon kronor till ungdomsverksamheten.

Annons

Gräsroten är ett initiativ där Svenska Spel delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott genom att kunderna får välja vilka föreningar de stöttar. 2 011 451 kronor av den totala summan går nu till föreningar i Västernorrland.

Sett till hela Västernorrland är hockeyn mest populär och Modo är den förening som får störst del av kakan med över 400 000 kronor. På andra plats kommer GIF Sundsvall som får 251 848 kronor.

"Vi satsar på att bli bättre på vår ungdomsverksamhet och alla medel som kommer in är vi väldigt glada för. Pengarna kommer att gå oavkortat till vår ungdomssatsning", säger Johan Nikula, ordförande i GIF Sundsvall i ett pressmeddelande.

Timrå IK är på tredje plats och får nästan lika mycket som Giffarna när 235 676 kronor kommer in i kassan.

"Gräsroten är otroligt viktig. Det ger oss möjlighet att fortsätta stimulera barn att börja spela ishockey, bland annat genom att införskaffa prova på utrustning", säger Lars Backlund, ordförande i Timrå IK i pressmeddelandet.

De tre storklubbarna toppar listan överlägset och på tredje plats finns Stöde IF som får 93 088 följt av Sundsvall Hockey som får 32 026 kronor.

Bland sporterna hamnar skidor på tredje plats, bakom hockey och fotboll, följt av innebandy och golf.

Totalt får 272 föreningar i Västernorrland ta del av Gräsrotens pengar. Här är hela listan över vad alla föreningar får.