Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är gänget bakom din nya lokala nyhetsapp

Nu finns Mittmedias nyhetsappar att ladda ner.
Nu börjar arbetet med att förbättra dem ännu mer för gänget som byggt dem.
– Nu kan vi lära oss hur apparna används och fila till där vi tänkt lite fel, säger Erik Nordlund, team lead.

Annons

Nu finns Mittmedias tio nyhetsappar att ladda hem för dig med en Iphone eller Androidtelefon.

De är byggda från grunden av sex av utvecklarna på Mittmedias digitala utvecklingsavdelning som sedan i våras kämpat med uppgiften att ge dig en så bra app-upplevelse som möjligt. Fokus har legat på att appen ska vara snabb på att ladda nyheter och på geografiskt styrda pushnotiser.

– Vi kan skicka pushnotiser på kvartersnivå – om användaren väljer att ställa in det så. Det är verkligen en personlig pushupplevelse som vi håller på att bygga, säger Markus Sandin, produktägare.

Läs också: Nu kan du skräddarsy dina superlokala nyheter

De geografiska pusharna har varit den största utmaningen med appbygget.

– Sverige är inte indelat på något bra sätt för att vi ska kunna komma så nära som vi vill med pusharna. Postnummer till exempel är alldeles för grovt. Här tror jag att vi kommer att få jobba vidare med att utveckla appen ytterligare, säger Markus Sandin.

En av dem som arbetat med just pusharna är systemutvecklaren Mikael Eliasson.

– Vi har fått tänka om många gånger och göra omtag. Utmaningen ligger i att inte dränka användaren i pushnotiser utan hitta en balans. Det finns väl en risk att användarna kommer välja för stora geografiska områden och få för många pushar, men jag hoppas att vi lyckas kommunicera att man kan välja själv, säger han.

Läs också: ST-appen – vanliga frågor och svar

När nu appen släpps och börjar användas går arbetsprocessen in i nästa steg: Att utveckla appen vidare efter användarnas önskemål.

– Det är först nu vi kan lära oss hur appen används, var vi tänkt fel och var vi behöver justera, säger Erik Nordlund, team lead.

Han får medhåll av Markus Sandin.

– I stället för att sitta och gissa hur användarna använder appen så släpper vi ut den på marknaden och undersöker det på riktigt, säger han.

■■ Äntligen! Nu finns Sundsvall Tidning som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!