Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är gänget som startar upp MUF i Timrå: "Blir svincoolt"

Under torsdagen blev det klart att Moderaternas Ungdomsförbund (MUF) starter en förening i Timrå.
Och de kommer rivstarta – med motionsskrivarkväll.
– De kvällarna har förändrat Sverige förut, säger Elin Nilsson (M).

Annons

MUF har funnits i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Men nu får de också en gren i Timrå.

– En kille som heter Erik Larsson har legat på för att få starta upp det här. Sedan har det gått snabbt, för han hade ett gäng intresserade redan, säger Elin Nilsson.

En styrelse är klar och Erik Larsson kommer att bli ordförande.

– MUF i Sundsvall och Timrå kommer kunna göra mycket tillsammans och kunna använda varandras talanger. En del vill skriva debattartiklar, en del vill vara ute på skolor, en del vill bara fika och gå på filmkväll. Man måste ju inte vilja bli politiker för att vara med, men man får uttrycka åsikter.

Vad blir det första som händer?

– De kommer att ha ett formellt möte, men det är inte den roligaste biten. Det roligaste blir täckstämman med motionsskrivarkväll inför. Det var på en sådan vi i Sundsvall la fram motionen om könsneutrala äktenskap 2009. Så redan på första aktiviteten kan de förändra Sverige. Det är svincool, säger Nilsson.

Styrelsen kommer bestå av Erik Larsson (ordförande), Henrik Lindholm (vice ordförande) och ledamöterna: Märta Iversen Ohlsson, Hanna Åslund och Josefine Backlund.

Läs också: Elin Nilsson (M) polisanmäler nya hot: "Ingen ska få tysta mig"

Insändare: Öppna Moderaterna: "Öppna hjärtan och gränser för asylsökande HBTQ-personer