Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är GIF Sundsvalls storsatsning på ungdomsverksamheten: "En hjärtefråga för oss"

Ett fastighetsbolag går in med 1,5 miljoner kronor till GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet. Pengarna ska gå till att anlägga en konstgräsplan i Nacksta.
– Möjligheten till en egen hemvist för vår ungdomsverksamhet har länge varit en hjärtefråga för oss, säger GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula.

Annons

Giffarna är nu ett steg närmare ett ungdomscamp i Nacksta. Fastighetsbolaget Mitthem går in med 1,5 miljoner kronor för att anlägga en konstgräsplan i området.

– Det är lite unikt med samarbete mellan ett bostadsbolag och sporten. Vi väljer att satsa på ungdomsverksamheten, säger Marie Selin, vd på Mitthem.

Samarbetet sker mellan GIF Sundsvall, Mitthem och Sundsvalls kommun. Kommunen kommer upprätta ett arrendeavtal med GIF Sundsvall och klubben får då använda marken under tio år.

– Fler träningstider och fler barn och ungdomar från Nacksta kommer att utveckla vår verksamhet och kompletterar dessutom vår Back 2 Basic-verksamhet i området, säger Johan Nikula i ett pressmeddelande.

GIF Sundsvall kommer även att samarbeta tillsammans SDFF och båda klubbarna kommer få utnyttja planen. De boende i området kommer också ges möjlighet att använda konstgräsplanen.

– Möjligheten till ett aktivt föreningsliv är en viktig nyckel till lyckad integration, säger Lars-Erik Återgård, avdelningschef Kultur & fritid.

Totalt förväntas projektet kosta runt tre miljoner kronor.