Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är klubbens fina gest till Sergiu Tanurcov: "En självklarhet att vi tar advokatkostnaderna"

 
Utvisningen av Sergiu Tanurcov
Visa alla artiklar

Det har varit en tuff tid för Sergiu Tanurcov, men nu kommer ett fint besked.
Höga Kusten Fotboll ger tillbaka för Sergius insatser i klubben.
– För oss är det en självklarhet att vi kommer ta advokatkostnaderna i det här, säger Johnny Eklund, integrationsansvarig Höga Kusten Fotboll.

Annons

TV: Sergiu Tanurcov berättar om utvisningen: "Vi har ingenting".

Sedan Sergiu Tanurcov kom till Sverige har han varit engegerad i ett flertal klubbar, både som spelare och tränare.

– Sergiu är en fantastisk människa och har visat sådana ambitioner sedan han kom hit. Han var bland de första vi bjöd in i vår samverkan mot Östeuropa och hans stora önskan var att komma hit och göra rätt för sig, säger Johnny Eklund, integrationsansvarig Höga Kusten Fotboll.

– Utifrån den linjen hjälptes vi åt med det. Vi var ner till Moldavien 2011 från föreningen för att se på plats hur det ser ut, det var skrämmande. Sergiu har varit en fantastisk ambassadör för Sverige i Moldavien.

Det är inte bara Sergiu som kommit till Sverige från Moldavien för att spela fotboll i Höga Kusten.

– Det är 20 personer som fått samma möjlighet som honom tack vare att han lotsat de in här. Just nu har vi fyra familjer som bor här, totalt sett en ganska stor samling.

– Det är inte bara Sergiu det här handlar om utan även om vår landsbygd ska överleva. Här kommer medborgare från andra länder och gör allt för att utveckla vår bygd, startar företag, engagerar sig i vårt föreningsliv där man jobbar i princip både dag och natt för att det ska fungera.

– Tittar vi till exempel på Kinahallen här, om inte Sergiu och hans kompisar kommit och engagerat sig i vår förening så tror jag inte vi hade haft den hallen i dag. Det är signaler att det händer saker här.

Nu ställer klubben upp och ger tillbaka till Sergiu och hans familj, stort dessutom.

– För oss är det en självklarhet att vi kommer ta advokatkostnaderna i det här. Sergiu har stöttat oss och då måste vi stötta honom. Sedan måste vi se till att stötta Sergiu i vardagen med det vi kan hjälpa till med.

LÄS MER OM UTVISNINGEN AV SERGIU TANURCOV

Fotbollsprofilen förtvivlad – utvisas från Sverige efter åtta år: "Det känns så orättvist"

Migrationsverket om förändringen som gör att Tanurcov utvisas: "Kan få ödesdigra konsekvenser"

Bik SK startar namninsamling för Tanurcov – över 600 namn på några timmar

Politikern om beslutet att utvisa Tanurcov: "Byråkratsverige i ett nötskal"

Centerpartistens attack mot (S) om fallet Tanurcov: "Kan undra vad hon gör för det här"

Förlust i sista matchen – nu väntar utvisning för Sergiu Tanurcov: "Jag ångrar inte en sekund att jag var deras tränare"