Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kommunen i länet där villapriserna ökat med 82 procent på fem år

Under de senaste fem åren har villapriserna i Västernorrland stigit med 46 procent.
Timrå står för den kraftigaste prisökningen med 82 procent.

Fastighetsbyrån har tagit fram siffror som visar att priserna på villor stigit i samtliga län med en snittökning på 39 procent och 865 733 kronor de senaste fem åren. Villaägare i Norrbottens län är de största vinnarna, enligt undersökningen, med en procentuell uppgång på hela 57 procent.

Läs också: VM-medaljörerna i Timrå flyttade huset till ett bättre läge – se de spektakulära bilderna

Räknat i kronor så ligger Stockholms län i topp där villaägarna i snitt haft en värdeökning på nära två miljoner på fem år vilket innebär att värdet har stigit med dryga tusenlappen om dagen.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

I Västernorrland har villapriserna stigit med 46 procent. Sett till kommunnivå så är den största vinnaren Timrå kommun med en prisökning på 82 procent.

Sundsvall har haft den största ökningen räknat i kronor och på fem år har snittvillan blivit drygt 800 000 kronor dyrare.

Örnsköldsvik har haft den mest blygsamma ökningen på "bara" 30 procent.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar. Vi har tyvärr starka inlåsningseffekter då många villaägare drar sig för att flytta eftersom det ofta blir dyrare med en ny bostad – även om den är mindre. På vissa attraktiva orter med liten eller obefintlig nyproduktion blir det väldigt stort tryck på de villor som kommer ut på marknaden, säger Johan Engström.

För Plus-kunder: Mira Erikssons gård på Tynderö till salu för 7,9 miljoner: "Jag ska lämna Sverige"