Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länets kåtaste kommun: "Är inte rädda för att experimentera"

Kramfors är Västernorrlands kåtaste kommun. Åtminstone om man får tro sexleksaksförsäljaren Sinful som undersökt var i Sverige de säljer flest produkter sett till antal invånare.

Annons

Läs även: Öppnar ny sexbutik Sundsvall - döper den efter sina föräldrar

Invånarna i Kramfors vill tydligen mer än att bara kramas. Kommuns invånare spenderar i snitt 1,68 gånger mer pengar på sexleksaker i jämförelse med riksgenomsnittet. Det tar kommunen till en 13-plats i rankingen över landets sexigaste kommuner.

Ånge är inte långt bakom. Invånarna spenderar 1,42 gånger mer pengar på sexleksaker än riksgenomsnittet.

Av kommunerna i länet hamnar Timrå längst ner, inte alls långt ifrån rikssnittet, men väl över det på 1,02 gånger mer pengar spenderade på sexhjälpmedel.

Läs även: Ståndaktig butik firar 30 år i Sundsvall

– Det är speciellt kommunerna i de norra delarna av Sverige som klarar sig bra i vår undersökning, vilket indikerar på att man inte är rädd för att experimentera och prova nya saker i dubbelsängarna uppe i norr, säger Sinfuls grundare Mathilde Mackowski i ett pressmeddelande.

I topp ligger Gällivare, där invånarna köper mer än dubbelt så mycket sexleksaker som riksgenomsnittet.

På plats tre återfinns Umeå som också spenderar nästan dubbelt så mycket på sexprylar som landet i stort.

Du kan se statistik för hela landet här.