Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länets mest framgångsrika företag

Ett prästmoföretag växer mest. Det är nu klart vilket företag som växer mest i Västernorrland. Med en omsättningsökning på 243 procent toppar Prästmogården från Prästmon i Kramfors kommun listan på tillväxtföretag i Västernorrlands län totalt för i år.

En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Företagen ska ha minst fem anställda, minst fem miljoner i omsättning och visa ett positivt resultat, ha sunda finanser samt att tillväxten i huvudsak ska ha skett organiskt.

Prästmogården arbetar med att rehabilitera vuxna med psykisk ohälsa. Anläggningen består av två längor med lägenheter sammanbundna av en servicebyggnad med samlingslokaler med matsal med mera.

– Under de tre år som företaget funnits har ingen i personalen haft en enda sjukdag. Vi har en mycket bra personal som vi är mycket nöjda och stolta för, säger Gunilla Österholm som tillsammans med sin make Peter Österholm driver företaget.

Efter flera år som kommunal socialchef har hon bra koll på personal.

– Vi har inte haft svårt att få tag i bra personal. vi har även lyckats rekrytera en psykolog, säger hon.

På topp fem finns även Sebnor AB från Timrå, IVK arbetsmarknadspartner från Örnsköldsvik och Brath AB från Örnsköldsvik, ett företag som är känt för sinas sextimmarsdagar och Transrent AB från Sundsvall.

Andra företag som växt mycket är Sollefteå såg och borrteknik, Tomas Rönnquist plåt från Örnsköldsvik, Belitronic från Kramfors och Bytabo som driver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall.

Delta Terminal från Timrå som driver hamnarna i Söråker och i Härnösand finns också med bland de tio företag med högst tillväxtökning.

– Det är det företag på vår lista som har störst omsättning, säger Eva Högdahl, vd för Almi.

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser från idéer till framgångsrika företag.

Det kan gälla en idé om en ny produkt eller tjänst, att starta ett nytt företag eller att utveckla ett befintligt företag. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.

Här är företagen:

1. Prästmogråden Kramfors

2. Sebnor Timrå

3. IVK Arbetsmarknadspartner Örnsköldsvik

4. Brath AB Örnsköldsvik

5. Transrent Sundsvall

6. Sollefteå såg & borrteknik

7. Tomas Rönnqvist Plåt Örnsköldsvik

8. Beltronic Sweden Kramfors

9. Delta Terminal Timrå

10. Bytabo som driver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Sundsvall