Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Selångers nya framtidslag

1981 var klubben i dubbla SM-finaler. I slutet av samma årtionde rankades pojklaget med spelare födda 1974–75 som bäst i landet.
Det är länge sedan nu och Selånger Bandy har långt till den forna glansen.
Men det finns hopp. Ungdomsverksamheten växer på nytt – och i kväll inleder P12-laget matchandet i en stor ungdomscup i Sandviken.

Det handlar om Knatten Cup, döpt efter SAIK:s gamle storskytt "Knatten" Ohlsson.

En milstolpe för Selångers 11–12-åringar, som på ett bra sätt symboliserar klubbens nysatsning på barn- och ungdomsverksamheten.

Mats Pantzar (tidigare Persson) kom till Sundsvall och Selånger som värvad elitspelare från IFK Motala i början på 1990-talet.

Sedan dess har han blivit kvar här, bildat familj – och börjat om med bandyn, som förälder och ungdomstränare.

Och det här P12-laget har han följt sedan starten i skridsko- och bandyskolan.

– Vi försöker ha roligt och se till att alla får vara med, samtidigt som satsningen ökat lite grand för varje år, berättar Mats Pantzar och fortsätter:

– I år är sista året med poolspel och "smålagsspel". Nästa år blir det spel på stor bana i hälsingeserien. Knatten Cup blir en sista stor grej i sjumanna.

Redan i höstas började laget köra barmark, man har varit på träningsläger och legat på en träningsnivå om tre pass i veckan, plus matcher vissa helger.

– Det har också funnits möjlighet att vara med på något exta pass tillsammans med vårt P14-lag.

I dag reste 14 spelare till Sandviken och Göranssons Arena.

– Årets händelse för de här killarna, säger Mats Pantzar, som till sin hjälp med träningarna har namnen Johansson.

Första matchen spelas sent i kväll mot Hammarby och i gruppen återfinns också Västeråslaget Tillberga och Åby-Tjureda från Växjötrakten.

– Det är ett härligt gäng. Fantastiska bollkillar. Hur vi står oss i konkurrensen blir spännande att se, men resultatmässigt har laget hängt bra med i matcher mot exempelvis lagen från Hälsingland och övriga Norrland. Jag tror det blir en mycket intressant årskull för SSK i framtiden, säger Mats Pantzar avslutningsvis.