Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är skylten som lyser för alla älgar och harar

I skogsbrynet vid gamla E4 står skylten som hälsar "Välkommen till Sundsvall" fortfarande kvar med strömmen på.
Trots att nya E4 togs i bruk för över ett år sedan.
– Då ska jag se till att den släcks, säger Roger Andersson på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Annons

Det är lite över ett år sedan som nya E4 öppnade och trafiken norrut från Myre fick en ny sträckning. Sedan dess har Trafikverket fräst bort den gamla vägen nedanför Njurunda kyrka och naturen är på väg att återerövra området.

Men i skogsbrynet intill den gamla vägen är det något som inte stämmer – där står nämligen kommunens ljustavla fortfarande och hälsar välkommen som om inget hade hänt.

– Det är bara att beklaga att den står kvar där. Vi var egentligen ute i god tid för att flytta den till en ny plats, men sedan gick det av olika orsaker inte som alla hade velat. Meningen var att den skulle flyttas till Nolbyutfarten så att Njurundaborna också skulle få se den, men vi har inte lyckats, säger Roger Andersson.

Han berättar att planen var att Sundsvalls kommun skulle överlåta ansvaret för driften på elitklubbarna, som idag betalar för att visa sina arrangemang på ljustavlorna. Men, av någon anledning har frågan inte blivit löst ännu, konstaterar Roger Andersson. Han hänvisar istället till kommunägda Näringslivsbolaget, som sköter förhandlingen med elitklubbarna.

Samtidigt ligger ansvaret för driften av ljustavlorna fortfarande på kultur- och fritidsförvaltningen. Att ljustavlan nedanför Njurunda kyrka fortfarande är tänd, kommer dock som en överraskning för honom.

– Det låter jättekonstigt. Jag var själv ut dit två gånger för att kolla till den och då var det alldeles svart. Men det måste vi förstås göra något åt. Tack för det, säger Roger Andersson.