Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är spelarna som GIF Sundsvall förhandlar med – hela kontraktsläget

Det allsvenska kontraktet säkrades redan på lördagen.
Nu går GIF Sundsvalls arbete med att kontraktera spelare vidare.
Förhandlingar pågår med flera spelare.
– Vi har kommit långt, säger sportchefen Urban Hagblom.

Samtidigt som det stod klart att GIF spelar allsvenskt även 2016 förenklades arbetet för klubbens sportsliga ledning.

– Det innebär att vi kan släppa vårt andra spår. Vi har lång erfarenhet och därför jobbar vi med två spår, men nu när det är helt klart med Allsvenskan kan vi släppa det ena, säger Urban Hagblom.

– När vi pratar med spelare nu pratar vi Allsvenskan 2016, det gör det lättare.

Sporten har berättat om klubbens intresse för Robin Tranberg.

Läs mer: Han kan bli GIF Sundsvalls första nyförvärv

Samtidigt jobbar GIF med att förlänga med ett antal spelare ur årets trupp som har utgående kontrakt. Just nu är det Tommy Naurin och Jón Gudni Fjóluson som man erbjudit en förlängning och förhandlar med.

Se också: Lagkaptenen om förhandlingarna med GIF

– Jag tycker det känns bra. Vi är inte i mål med alla spelare vi är i förhandlingar med, men jag är hyfsat nöjd över hur det ser ut. Man skulle kanske vilja ha någon pusselbit ytterligare på plats, men vi har kommit långt, säger Urban Hagblom.

Några större förändringar inför kommande säsong är inte att vänta.

– Men vi ska försöka göra allting lite bättre. Som det ser ut blir det inga stora förändringar på spelar- eller ledarsidan, men sedan beror det alltid på vilka förutsättningar vi har. Där pågår det just nu ett intensivt budgetarbete i föreningen, säger Hagblom.

Blir spelarbudgeten högre nästa år?

– Klart att vi hela tiden jobbar för att allt ska bli lite bättre. Det sker inom alla områden, men vi är inte i mål än. Ambitionen är att det ska bli lite bättre.

Finns det något speciellt ni vill förändra jämfört med årets trupp?

– Klart att vi har en bild utifrån hur vi skulle önska att det såg ut, men det är ingenting jag vill gå ut med nu. Det är något vi jobbar med internt.

Och krokarna ligger redan ute när det gäller nyförvärv.

– Vi är inte i förhandlingar, men i dialog med spelare. Nu kan vi effektivisera dialogen med alla spelare när vi vet förutsättningarna sportsligt för 2016, säger Urban Hagblom.