Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Timrå IK:s nyförvärv

Marcus Bohman är långtidsskadad och ur spel en längre tid – nu har Timrå IK hittat en ersättare.
Den finske backen Niklas Tikkinen ansluter.
– Finska spelare har haft en tendens att lyckas i Timrå IK, säger tränaren Roger Forsberg.

Annons

Niklas Tikkinen har skrivit på ett korttidskontrakt med Timrå IK och kommer vara med åtminstone fram till matchen mot Vita Hästen den 17:e december.

Han kommer närmast från Espoo Blues och ses som ersättare för ljumskskadade backen Marcus Bohman – som kan bli borta en lång tid framöver.

– Skadan är mycket allvarligare än vi tänkt oss. Har vi otur kan han bli borta väldigt länge, och jag tror inte han spelar före nyår, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Läs mer: Timråbacken är ljumskskadad

I stället ansluter Niklas Tikkinen, född 1994.

– Jag tycker att det är bra att Niklas var tillgänglig med så kort varsel nu när Marcus Bohman blir borta en längre tid framöver. Det ska bli intressant att se vad Niklas kan uträtta i svensk ishockey som ju skiljer sig en del från finsk. Finska spelare har ju haft en tendens att lyckas i Timrå IK så vi får hoppas att det fortsätter så, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

– Det är en spelskicklig back med meriter från juniorlandslag och högsta ligan i Finland, fortsätter han.

Niklas Tikkinen är från början en forward som skolats om till back och förra säsongen noterades han för tre poäng på 55 matcher med Espoo Blues i SM-liiga.

Han kom till Timrå under måndagen och gör sitt första pass på tisdagen.