Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Timråsupporterns brev till spelarna inför derbyt: "Storebror ska visa lillebror"

Inför det första derbyt i oktober skrev lagkaptenerna i Timrå IK och Sundsvall Hockey öppna brev till supportrarna.
Nu är det fansens tur. Här är Timrå IK-supportern Elina Wikströms text till sitt lag inför lördagens match mot Sundsvall Hockey.

Annons

"Vi bjuder upp till dans lillebror.

Det finns många fantastiska minnen som supporter från derbyn. Generellt sett är derbyn magiska men det finns ingenting som slår den stämningen och känslan som infinner sig vid derbyn mot Sundsvall. Det är ett känslo- och energiladdat möte. Inte bara för matchen på isen och poängen, utan även för duellen på läktaren. Både vår och Sundsvalls klack präglas av hängivna supportrar vilket ger ett kvitto på vilken underbar hockeykultur som råder i den här staden, men också dess betydelse och viktighet för bygden.

Lördagens hockeyderby är bland de viktigaste matcherna en har som supporter. Det är givetvis så att vi går in med blandade känslor då vi är i behov av poäng och kommer från matcher där prestationen varit bra men resultatet har visat på annat. Samtidigt ser vi mycket fram emot en bra match, både på läktaren och på isen. Vi må ha förluster i ryggen men är det något som har genomsyrat Timrå IK och vår supporterklubb så länge jag kan minnas, så är det att vi aldrig ger upp.

På lördag kommer ett rödvitt hav att ta över Sundsvall Energi Arena. Ett hav av människor som aldrig ger upp och som längtar efter att färga arenan med rödvita tröjor vars armar är riktade mot taket. Vi ser framemot att vara hesa och fyllda av ett lyckorus när vi lämnar arenan på lördag, med en seger – både på läktaren och på isen.

Vi förväntar oss ett effektivt Timrå som tror på sig själva. Som visar hur bra de faktiskt är, vilket vi aldrig tvivlat på.

Vi förväntar oss ett Timrå IK med glöd, passion och ett troget hjärta till den rödvita tröjan. För vi vet att ni kan, vi tror på er. Det är det som motiverar oss varje match. Det är det som tar oss vidare från varje motvind. Vi står alltid där, redo att höja armarna mot skyn och jubla tillsammans med er.

Det är dags att storebror visar lillebror hur ett riktigt hockeylag spelar och vi ska även visa lillebror hur en passionerad klack agerar och hjälper sitt lag till seger. Dags för revansch, vi syns på lördag lillebror."

//Elina Wikström, Timrå IK Supporterklubb.

LÄS MER: Här är Sundsvallssupporterns brev till laget: "Allt vände i Timrå kommun arena"

LÄS MER: Timrå IK:s ordförande om förtroendet för tränarstaben och utsatta läget

LÄS MER: Magnus Sjödin om första tiden på jobbet och sjukskrivningen: Varit väldigt intensivt"