Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här bjuds bara goda nyheter

Här nedan hittar ni de allra bästa vita köpen bland de tillfälliga exklusiva vinnyheterna som lanserades på Systembolaget 5 februari. Visst kostar de rara flaskorna en del men ger garanterat också väldigt mycket smakvaluta och kvalitet för pengarna. Och kom ihåg att de viner som inte ditt bolag har i hyllorna kan du lätt beställa via Systembolagets hemsida. Men vänta inte för länge, volymerna är små och vinerna brukar ta slut ganska fort.

Annons

Vita tillfälliga vinnyheter

Fynd – bästa köp

Wieninger Bisamberg Gemischter Satz 2014, Österrike

Pris: 169 kr Systembolagsnummer: 90336

Omdöme: Intressant och gott torrt vin som gjorts på en blandning av upp till 13 olika vitvinsdruvor som är samplanterade och vinifieras tillsammans. Här ingår bland annat grüner veltliner, chardonnay, weissburgunder och riesling. Exponerar en komplex fruktig smak med honungstoner, mineraler och kryddor. Klart delikat val till många fisk- och skaldjursrätter.

-

…också bra köp

Paul Cluver Riesling Dry Encounter 2015, Sydafrika

Pris: 119 kr Systembolagsnummer: 95243

Omdöme: Här bjuds läckra toner av vita blommor, citruszest, nektar och pigga mineraler i tyglad skaldjursvänlig stil med långt limelikt slut. En riktigt bra sydafrikansk riesling för sitt moderata pris.

Château de la Ragotière Vallet 2012, Loire, Frankrike

Pris: 149 kr Systembolagsnummer: 92141

Omdöme: Ett verkligt elegant och exceptionellt läckert muscadetvin, från området Muscadet Sevre-et-Maine i Loire, med för druvan överraskande generositet i frukten och med tydlig aptitretande mineralitet från områdets musselkalk. Ett utsökt fisk- och skaldjursvin.

1583 Albariño de Fefiñanes 2014, Spanien

Pris: 185 kr Systembolagsnummer: 94450

Omdöme: Bjuder på en generös, solmogen citrusfruktighet med stråk av syrliga sommaräpplen och persika i en limefrisk mycket fräsch stil som visar albariñodruvan från sin bästa, läckraste sida. Kalasgott val till det mesta från hav och sjö – och då inte minst skaldjur.

Clos Floridène 2013, Bordeaux, Frankrike

Pris: 198 kr Systembolagsnummer: 99766

Omdöme: En riktigt storstilad och delikat vit bordeaux som gjorts på en mix av sauvignon blanc och semillon som fatlagrats. Exponerar en fräsch citruslik frukt med grönt örtiga stråk tillsammans med mineraler och välavvägda ekfatstoner. Gott nu till smakrika fiskar och ljusa kötträtter men kan med fördel även lagras i åtminstone fem år med god utvecklingspotential.

Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken 2013, Rheingau, Tyskland

Pris: 229 kr Systembolagsnummer: 90428

Omdöme: Underbar högklassig riesling med rika inslag av mogen citrus (blodgrape) och päron med vital, men inte skarp, syra i den stringenta, mineraltonade, långa smakbilden. Utmärkt val till vita fiskar, skaldjur och sparris. Men ingen brådska att dricka, kan utvecklas väl i åtminstone tio år.