Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här bygger Mio sitt nya jättevaruhus i Birsta – projektledaren: "Ett lyft för Sundsvall"

Mio Möbler planerar för ett nytt jättebygge i östra Birsta.
Sommaren 2017 ska ett nytt möbelvaruhus stå klart för inflyttning.
– Det kommer att bli ett lyft för Sundsvall, säger projektledaren Jörgen Ragnarsson.

Annons

Läs mer: Leos Lekland premiäröppnade i Birsta

Mio Möbler har funnits i Birsta under många år, men då i handelsområdets södra delar.

Nu planerar varuhuset för en flytt.

Ett bygglov är precis inskickat till Sundsvalls kommun där företagets framtidsplaner framgår. Mio vill bygga ett helt nytt möbelvaruhus i östra Birsta och tänker etablera sig på granntomten till Jysk bäddlager.

– Det här är en jättesatsning som Mio gör för framtiden och det är ett stort varuhus som kommer att byggas. Det känns väldigt spännande, säger Jörgen Ragnarsson.

Att Mio väljer att satsa på ett stort varuhus i Sundsvall är inget konstigt, enligt honom.

– Sundsvall är en framtidsort och det är mycket roliga grejer som händer där, säger han.

Varför vill Mio flytta?

– Man kan säga att Mio har vuxit ur kostymen i de nuvarande lokalerna. Den är lite opraktiskt upplagd och det här blir något helt annat. Det här är ett koncept som tar Mio Sundsvall in i framtiden.

När tänker ni sätta i gång att bygga?

– Vi har precis lämnat in bygglovet och fort det får laga kraft och vi har ett startbesked sätter vi grävskopan i backen. Vår plan är att sätta i gång att bygga så fort snön smälter och har tänkt börja resa stommen i september-oktober 2016

Det nya varuhuset kommer att ha en yta på 6 000 kvadratmeter och blir en av de största anläggningarna som företaget har i Sverige. Tanken är att det ska stå inflyttningsklart någon gång under sommaren 2017.

– Det är inte fastställt ännu när det nya möbelvaruhuset öppnar, utan det beror på många omständigheter. Men går allt enligt planerna så är det fullt realistiskt att vi hinner bli klara våren eller sommaren 2017, säger Ragnarsson.

Är den nya anläggningen planerad att bli större än den gamla?

– Ja, den blir något större, men framför allt mer praktisk och effektiv, där utställningarna kommer att exponeras på ett helt annat sätt. Satsningen görs för kunderna, men också personalen, som får en bättre arbetsmiljö.

För några veckor invigde Leos Lekland sin anläggning i östra Birsta och snart är det dags för nästa.