Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här bygger Zlatan nytt drömhus i Jämtland

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic tycker om länet. Så pass mycket att ÖP kan avslöja att han nu bygger ännu ett drömhus.

Denna gång bygger han på hög höjd i Åre. Huset byggs bara ett stenkast över vägen från hotellet Copperhill Mountain.

Det ligger magnifikt, med milsvid utsikt västerut över Åredalen. Han och hans familj kommer att ha många sköna stunder i det vackra huset.

Och när Zlatan bygger gör han det ordentligt. Huset omfattar tre våningar, varav två är över markplanet och den tredje delvis under mark.

Arkitektfirman Sköna Hus står bakom bygget. Sköna Hus presenterar sina hus som ritade av "Sveriges ledande och förnämsta arkitekter, byggda enligt svensk hantverkstradition."

På byggarbetsplatsen i Åre hänvisar hantverkarna till företaget Svenska Hus och Andreas Ramnewall. Han är dock mycket förtegen då ÖP ringer upp.

– Jag får be om ursäkt men jag har inga kommentarer till det här huset, svarar han undflyende.

På hotell Copperhill Mountain finns marknadsansvarig Sara Ekdahl.

– Vem vill inte ha världens bästa fotbollspelare som närmaste granne. Vi hoppas att han vill komma hit och äta med sin familj, ta massage och bada. Vi vet ju inte hur det kommer att bli överhuvud taget, men naturligtvis är det jättekul att ha Zlatan i närheten, säger Sara Ekdahl.

Zlatan Ibrahimovic har sedan tidigare en jaktstuga i Offerdalsfjällen. Det bygget är på 127 kvadratmeter och ligger på fjället Larsrun. Närmaste granne är IT-miljardären Dan Olofssons anläggning vid Kälapannsjön. Bygget stod klart hösten 2012 och enligt uppgift har Zlatan med familj bland annat firat jul där.

Zlatan Ibrahomivic har också valts in som hedersmedlem i Offerdals spelmanslag.

Urban Råberg 063-161746 urban.raberg@op.se