Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs bilhallen om till nattdagis – för hundar: "Det har varit en dröm"

Paret gör drömmen till verklighet.
Nu bygger Bill och Jessica Gillen om bilhallen i Bredsand till nattdagis för hundar.
– Vi ska aktivera dem, inte bara låsa in dem, säger Bill Gillen.

Annons

Sedan många år har Jessica och Bill Gillen från Gnarp velat starta dagis- och nattisverksamhet för hundar. Nu jobbar man för fullt med ombyggnationen av lokalen i Bredsand.

– Det har länge varit en dröm, och till slut hittade vi den perfekta lokalen, säger Jessica Gillen.

Nu jobbar man med att bygga boxar för hundarna, där ena sidan av lokalen ska vara för hundarna i dagis-verksamheten, och andra sidan för de som är på plats under nätterna.

Själva hoppas och tror dem att verksamheten är efterlängtad.

– Ända sedan vi satt upp lappar om att vi skulle öppna har folk hört av sig, det är jättekul, säger dem.

Jessica har själv den utbildning man behöver, och bortsett från paret själva så kommer ytterligare två personer att anställas.

– Förhoppningen är att vi ska öppna till påsk, men vi får se. Vi måste först ha godkännande från Länsstyrelsen och så när allt är färdigbyggt, säger hon.

Just lokalen har varit en viktig pusselbit för att starta upp verksamheten. Den tidigare bilhallen har det ljus och utrymme som paret letat efter.

– Det är stor aktivitetsyta i mitten för att vi ska kunna aktivera hundarna. De som tycker det är roligt med agility ska kunna hoppa, och sen ska dem kunna leka, säger Jessica.

I lokalen kommer det även finnas en butiksdel med bra produkter för hundarna. Och när det gäller vad som är viktigast är paret överens,

– Att hundarna trivs! Det ska vara trevligt och dem ska ha roligt, säger Jessica.

– Vi ska aktivera dem. Inte bara låsa in dem hela dagarna och sedan släppa ut dem igen, säger Bill.