Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här duellerar Foppa och Gunde - spelar in tv på Domsjöskolan

En gång var Gunde Svan bäst i världen på att åka skidor.
Men någon hockeykarriär har Svan inte haft.
Trots det utmanar han självaste Peter Forsberg – på is.

Efter två betittade säsonger av programmet "I huvudet på Gunde Svan", som sänds i fyran, är det nu dags för den tredje.

Och den här säsongen har alla möjligheter att den bli den mest intressanta.

Gunde Svan ska nämligen inte möta bara Peter Forsberg, utan också Ingemar Stenmark, som vunnit flest världscupsegrar i utförsåkning.

Tidigare säsongen har vi sett Gunde ta sig an atleter som Jan-Ove Waldner (bordtennis), Annika Sörenstam (golf), Tomas Gustafson (skridsko) och Carolina Klüft (friidrott).

Den som följt med i serien känner till att Gunde Svan är skicklig på mycket, men det hänger också på vilka handikapp han får om han ska lyckas besegra sina motståndare på deras respektive hemmaplan.

– Det känns jätteroligt att vi har med oss Foppa den här gången. Vi har varit på honom tidigare, men då har det inte passat för hans del, säger Victoria Dale, projektledare för "I huvudet på Gunde Svan".

Programmet med Foppa är det första som spelas in. Den första inspelningsdagen blev det mycket tid vid rinken i Domsjö; krokarna där Peter Forsberg vuxit upp, och där han spenderat åtskilliga timmar på landhockey och skridskoåkning på rinken.

Läs också: Gunde utmanar Foppa och Stenmark i succéprogrammet

Måndagen blev hektisk för Foppa, Gunde och inspelningsteamet. I cirka tio minusgrader blev det många tagningar där de två iskrigarna satt på en bänk och pratade med varandra.

– Vi inriktar oss på Foppas idrottsliga karriär, som innehåller hur mycket intressant som helst. Det blir inget snack om privatlivet, säger Victoria Dale.

Det är första gången som Gunde Svan tar sig an annat än en individuell idrottare. Och det kan ju alla räkna ut, att det inte kommer att bli någon vanlig hockeymatch mellan honom och Foppa.

Snarare kommer tävlingen att bli en skills competition, där de båda får visa sina färdigheter i vissa moment som ingår i lagspelet.

– Vi har inte spikat allt ännu, men jag kan lova att det blir spännande, som vanligt, säger Victoria Dale.

Övningarna på måndagen och tisdagen är del ett mellan Gunde och Foppa. Den 8 mars kommer de två att göra upp på riktigt – i Fjällräven Center. det kommer att ske inför publik några timmar före Modos sista hemmamatch i SHL den här säsongen.

– Det kommer inte att kosta något att se den tävlingen. Hoppas många Ö-viksbor är intresserade av att se om Gunde kan knäcka Foppa, säger Dale.

Programmet "I huvudet på Gunde Svan" kommer att sändas i höst.

■■ Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.