Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får du gå in gratis efter nyår

Regeringens reform om fri entré in på vissa av de statliga museerna är föreslagen att införas från februari nästa år, men Nationalmuseum tidigarelägger den fria entrén.

Annons

Reformen träder i kraft från den 1 januari, då den också införs i museets utställningslokaler på Konstakademien i Stockholm. Dagen därpå införs den fria entrén även på Nationalmuseum Design på Kulturhuset Stadsteatern.

"Eftersom det är relativt små verksamheter vi driver i våra tillfälliga lokaler så har vi möjlighet att ställa om med kort varsel", säger Berndt Arell, överintendent på Nationalmuseum, i ett pressmeddelande.

Följande museer omfattas av reformen: Armémuseum, Etnografiska museet, Flygvapenmuseum i Linköping, Hallwylska museet, Historiska museet, Kungl. myntkabinettet, Livrustkammaren, Marinmuseum i Karlskrona, Medelhavsmuseet, Moderna museet i Stockholm och Malmö, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Sjöhistoriska museet, Skoklosters slott, Statens centrum för arkitektur och design, Världskulturmuseet i Göteborg och Östasiatiska museet. (TT)