Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har gjort klart med skollokal

Nu är det klart hur lokalfrågan ska lösas vid Torpshammars skola för de barn till asylsökande som inledningsvis kommer placeras i en gemensam skolklass.
– Det återstår bara formalia att lösa, säger förvaltningschef Urban Åström.

Annons

Det har gått snart en månad sedan vi senast pratade med Urban Åström angående skolsituationen i Ånge kommun utifrån hur man skulle klara att ta hand om de barn som kommit med flyktingströmmen.

– Vi ska alltid försöka integrera eleverna så snart det går, men vi har så många barn till asylsökande nu att vi i ett inledande skede måste ha särskilda asylklasser, förklarade han då.

Han nämnde också att man i Torpshammar förmodligen skulle bli tvungen att söka sig utanför skolbyggnaden för att få plats med en extra klass. Något som inom kort blir verklighet.

– Det finns en undervisningslokal i den del av Vildhussens företagsby som ligger närmast skolan, och där tror jag vi ska kunna vara i gång med undervisning om cirka en vecka. Det är mest formalia som återstår att lösa, säger Urban Åström.

Närheten till skolan gör också att man inte kommer behöva göra någonting åt utemiljön eller annat som hör till en god skolmiljö.

– Det är så nära att man kan dela allt, och det gäller såväl utemiljö som skolmatsal, säger Urban Åström.

En annan pusselbit som är nära att vara lagd på rätt plats är den som har med öppna förskoleverksamheten att göra.

Dels så har vi tidigare berättat att en bygglovsansökan har lämnats in för att kunna använda lokaler inne på den gamla Kriminalvårdsanstalten i Viskan.

– Sedan har vi också hunnit rätt långt med arbetet att få till en lokal i Ånge tätort, säger Urban Åström, och berättar att det där rör sig om lokalen Gillet inne i Medborgarhuset.