Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har goda förhoppningar om ett gott nytt turistår

För besöksnäringen i Ånge kommun så beskrivs 2015 som ett mycket bra år med fortsatt positiv utveckling. En väg som det enligt Destination Ljungandalen och Ånge turistbyrå finns goda förhoppningar om ska fortsätta leda framåt även 2016.

Annons

Och kanske är det just satsningen på vägar som ligger bakom den positiva utvecklingen.

För när Destination Ljungandalens Linda Isaksson och Ånge turistbyrås Sara Stierna börjar prata kring året som gått så återkommer de ofta till turistvägarna genom Ljungandalen – Ljungandalsvägen och S:t Olavsleden.

– Det är mycket folk som har varit inne till oss här på turistbyrån, och vandrare har det kommit nästan varje dag, säger Sara Stierna, som även kan luta sig mot statistiken när det gäller den positiva utvecklingen för pilgrimsleden mellan Selånger och Trondheim som under sina inledande mil löper genom Ljungandalen.

När det gäller Ljungandalsvägen finns ingen exakt statistik, men enligt Linda Isaksson så skvallrar flera aktörer längs vägen om att de märkt av ett uppsving sedan satsningen drogs i gång.

– Vi märker att det är fler som svänger in och som hört talas om den, och jag tror att långloppisen kan ha bidragit till det. Det är många besökare utifrån här då, och sådant prat sprids, menar Linda Isaksson.

Hon berättar också om det möte som hölls under hösten, där man träffade aktörer inom besöksnäringen i Ånge och Haverö i syfte att få till en förlängning av Ljungandalsvägen västerut.

– Det var ett mycket positivt möte där man var överens om att försöka förlänga vägen västerut genom kommunen. Sedan har vi också haft mycket kontakt med de i Matforsområdet, så det känns som att vi på sikt kan få till en förlängning åt det hållet också, säger Linda Isaksson.

Förutom vägarna så konstaterar de också att 2015 innehållit en del nyheter, som Minnenas kafé med gårdsbutik i Viskan och Swedish countryside i Fränsta med uthyrning av lokalinvånare som företagsidé.

– Sedan har vi tillsammans med kommunen också tagit fram en gemensam profil som jag tror kan bidra till någonting positivt, säger Linda Isaksson, som precis som Sara Stierna ser fram emot besöksåret 2016.