Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här grips stjärnan misstänkt för dopningsbrott

Mitt under pågående event i butiken i Sundsvall grep polisen huvudrollsinnehavaren.

Mannen, som är välkänd i bodybuilderkretsar, är misstänkt för dopningsbrott och narkotikabrott.

Mängder av intresserade hade sökt sig till Sundsvallsbutiken på onsdagsseftermiddagen för att få en titt på och några goda råd av amerikanen Toney "the X-man" Freeman. Men titten blev kort. Mitt under eventet klev uniformerad polis in i lokalen. Och tog med sig Toney Freeman.

– Under Liquid har vi lärt oss att de som tävlar professionellt använder steroider, tillväxthormon och andra otillåtna preparat, säger Henrik Blusi, chef för citygruppen och den som ledde polisinsatsen.

Toney "the X-man" Freeman är professionell bodybuilder av stora mått. Just nu befinner han sig på en kortare Sverigeturné och ska göra ett gästspel på Fitnessfestivalen i Göteborg i helgen.

Polisen hade planerat tillslaget och tog hjälp av annonser för att lokalisera the X-man.

Varför slår ni till mitt under ett event med massor av människor i butiken?

– Han är här några timmar. Det handlar om att vi vet var han finns under en kort period, sen skulle han åka vidare, säger Henrik Blusi.

Gripandet gick lugnt till och det var inga problem att få med sig mannen till polisstationen. Däremot var han brydd.

– Han frågade "Is this a practical joke?", berättar Henrik Blusi.

Det var det inte. Amerikanen fick lämna urinprov som nu ska analyseras i jakt på dopningspreparat, ett snabbtest visade att han hade spår av narkotika i kroppen.

– Han har erkänt att han har brukat testosteron och tillväxthormon och att han har rökt på. Vi har varit i kontakt med åklagare och han frihetsberövas inte men vi har hans kontaktuppgifter om han ska lagföras, säger Henrik Blusi.

Skulle ärendet gå vidare och leda till en fällande dom riskerar amerikanen troligen ett bötesstraff.

– På ett sätt är det sorgligt. Han stod där inne och signerade DVD-skivor och det var många yngre runtomkring, som ser honom som en förebild. Ett ideal som man bara kan uppnå med hjälp av steroider, säger Henrik Blusi.

Att Toney Freeman bjuds in som dragplåster ser polischefen som ett problem.

– Det är omoraliskt att ta hit en person som är förebild för många och som testar positivt för droger, säger Henrik Blusi.

Sannolikheten för att bodybuilderstjärnan kommer att gripas av polis på andra orter vill Henrik Blusi inte kommentera.

– Är man professionell bodybuilder ska man inte komma till Sundsvall. Vi är väldigt pålästa här uppe. Nu kör vi Europas största dopningsrättegång, och då borde man förstå att vi har kollt på sånt här nu, säger Henrik Blusi.