Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här har bron gjort stor skillnad för trafiken

Sundsvallsbron byggdes som bekant för att skapa en bättre miljö i Sundsvall och bättre binda ihop staden med vattnet. Genom brobygget slapp vi en västlig förbifart som skulle ha förstört våra fina naturtillgångar väster om stan. Som boende i Inre hamnen har vi kunnat konstatera att miljön faktiskt har blivit bättre och trafiken glesare, stundtals nästan inga bilar alls jämfört med hur det var före bron. Det är bara någon kort period på för- och eftermiddag som bilarna ligger i kö. Det är då parkeringarna inne i staden fylls och töms på pendlare. Därtill kommer de som inte vill betala den kanske orättmätiga broavgiften utan väljer att ta vägen genom staden. Nästan alla lastbilar passerar över bron.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I hamnen pågår byggandet att en ny stadsdel vilket medför att många människor kommer att flytta in i bostäder på sjösidan av gamla E4. Många kommer att vara äldre, men förhoppningsvis finns även barnfamiljer. Allt fler har sina arbetsplatser i hamnen. Alltså kommer fler och fler att beröras av den barriär som vägen utgör.

Självklart är en fyrfilig trafikled mycket mer svårforcerad än en tvåfilig stadsgata. Vi behöver smartare lösningar än i dag och glöm inte – trafik handlar inte bara om bilar. Prioritera människorna.

Ps. Hörde ett smart förslag häromdagen: ”Gör gamla E4 enfilig med en fil enkelriktad norrut från kasinot och en fil enkelriktad söderut från samma plats. Simsalabim så är problemet löst.”

Lars Kjellberg

Boende i hamnen och älskare av Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel