Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kommer hemvärnet att öva i helgen

Den 26-28 september genomför hemvärnet en större övning i Ånge med omnejd, vilket bland omfattar skjutningar i tätort.

På fredag inleds en större hemvärnsövning i trakterna av Ånge och Alby, och på lördag och söndag kommer det även skjutas med lös ammunition inne i samhällena.

– Med det nya omvärldsläget så går vi in i en fas där vi övar soldatkunskaper, och då måste vi öva där strider kan äga rum vilket även är inne i tätorterna, förklarar Anders Arvidson som varit med och planerat övningen.

Att ljudet inte uppskattas av alla är han väl medveten om. Därför har också stor vikt lagts vid att informera om vad som är på gång.

– Vi har försökt att informera de som bor närmast de här skjutområdena, och vi har även satt upp anslag där mycket folk brukar röra sig, som vid Ica och Konsum, så förhoppningsvis så har den här informationen nått ut, säger Anders Arvidson.

Man har även haft kontakter med Ånge ridklubb för att minimera risken för att djur och ridande skräms, samt informerat personalen som jobbar med Ånges ensamkommande barn och ungdomar från utlandet.

– Det är ingen skyldighet som vi har, men på en så här liten ort så tycker jag att man kan försöka nå ut så långt det är möjligt, säger Anders Arvidson.