Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kör tåget genom centrala Sundsvall mitt i rusningstid – utan att bommarna fällts ned

När Charlotte Lindberg var på väg hem från jobbet på måndagseftermiddagen skulle hon passera järnvägsövergången vid korsningen Nybrogatan/Södra järnvägsgatan i Sundsvall. Inga bommar var nedfällda och inga signaler ljöd eller blinkade – men tåget åkte förbi ändå.
– Det var väldigt otäckt, säger hon.

TV: Se Charlotta Lindgrens film på när tåget åker förbi utan att bommarna fällts ner.

Charlotte Lindgren berättar att tåget körde förbi långsamt och att de flera gånger signalerade, men att en bil körde förbi precis framför tåget.

Hon blev chockad, men lyckades fånga delar av händelsen på film.

– Det ser väldigt farligt ut och jag fick en stor overklighetskänsla att det händer i centrala Sundsvall mitt i rusningstid. Det var mycket folk ute och många som kanske har musik i öronen och är ouppmärksamma, säger hon.

Lennart Helsing, pressansvarig vid Trafikverket, berättar att han inte kände till just den här händelsen – men säger att det oftast inte är något att oroa sig för. Här förklarar han varför:

För Plus-kunder: Trafikverket om att bommarna inte går ner: "Det är ingen fara"

MER I SAMMA ÄMNE:

Från 2016: Här ser han tåget köra förbi – med bommarna uppfällda: "Någon hade kunnat bli dödad"

Från 2014: Tåget passerade när bommarna var uppfällda