Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har landets bästa golfrestaurang

Herrgården utanför Ljungaverk rankas som bäst i Sverige av branschföretaget Agolf.

Under sensommaren 2013 så fick över 26 000 golfare säga sitt.

I en rikstäckande undersökning som genomfördes av branschföretaget Agolf, som bland annat ligger bakom ett nytt informationssystem för golfklubbar, så fick Hussborg GK högsta tänkbara betyg.

Fast inte för själva banan, utan för det som hamnar i magen – maten.

Av landets alla golfanläggningar så placerar sig nämligen Hussborg i topp när det kommer till bedömningen av restaurangens nivå.

Ett omdöme som golfklubbens ordförande Gunnar Dahl gärna suger på lite extra.

– Vi har jobbat otroligt mycket på att de som besöker oss ska få en bra helhetsupplevelse, från det att de kommer hit till att de lämnar oss, och det tycker jag också att vi har lyckats med, säger han.

Att undersökningen inte innefattar alla golfbanor i landet, och att det kan finnas fler restauranger som utsetts till landets bästa, är han medveten om. Samtidigt så gäller devisen ingen rök utan eld.

För även om utnämningen bör tas med en nypa salt så är den också smaksatt av minst sagt delikata och exklusiva kryddor, om man uttrycker sig i form av metaforer.

– Jag tror säkert att vi kommer att använda oss av det här i vår marknadsföring, säger Gunnar Dahl, och nämner riktade kampanjer mot golf- och konferensgäster på Facebook som exempel.

Förutom en medveten satsning på bra råvaror och mat, så nämner han också noggrannhet och egna analyser som en trolig förklaring till att Hussborg klättrat ända upp i toppen. Helhetsintrycket av besöket ser han som det absolut viktigaste för att anläggningen ska överleva och utvecklas.

– Sedan har vi förbaskat bra folk i verksamheten just nu, och den här utnämningen sporrar oss till att göra ännu bättre ifrån oss 2014, avslutar Gunnar Dahl.