Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har mer att ge

Almamia: Sara Thuresson

Sara Thuresson är Malmöbo och aktuell med den nya plattan Jag säger nu. Hennes musikkarriär tog fart efter år 2007 med den engelska skivan Walk With Me. Hon har sedan dess hunnit med besök på TV4, invigt Piteå konserthus samt samarbetat med musiker som Emil Jensen och Mikael Wiehe. Det är torsdag, och kvällen till ära gästar hon Sundsvall och Almamias lilla scen.

Sara påbörjar ett sällsynt dynamiskt pianospel tillsammans med sin alltid sköra stämma. Hennes egna låtar tar oss framåt i ett program fyllt av tankar kring känslor, allvar och ibland humor. Hennes musik har en vis-pop ton med inslag av jazz, oftast i pianospelet som är både rytmiskt och tekniskt skickligt. Många texter i kombination till rösten får mig att tänka på den svenska visdrottningen Cajsa-Stina Åkerström, i låten Snö känns deras röster näst intill identiska.

Sara gör en egen tolkning av Cyndi Laupers True Colors, nu på svenska med titeln Ditt sköra hjärta. Låten som redan är gjord i många olika versioner känns förminskad på något sätt. Och precis som i många av hennes andra låtar blir texten lite kryptisk och det enkla som var bra med Cyndi Laupers popdänga finns inte kvar.

Man kan likna Saras musik vid ett litet spädbarn i mammas famn. Något hon inte vill förstöra, något oskyldigt och vackert. Ibland kunde jag ha önskat att Sara släppte barnet och lät det växa, bli något mer slagkraftigt. Den röda tråden i programmet är tydlig vacker och finstämd, men musiken når dessvärre aldrig klimax.