Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här rycker de ifrån Alnö i toppen

Nu är vägen till division I lång för Alnö.
Efter förlusten mot Ljusdal sänkte flera spelare huvudet i tårar.
– Det här var en jävligt viktig match. Det är otroligt tungt, säger kapten Emelie Birgersson.

Annons

Förutsättningarna var glasklara.

Ö-laget hade tre poäng upp till Ljusdal inför seriefinalen. Ljusdal som är det enda lag som besegrat dem så långt.

En seger och de rödvita hade gått om på målskillnad. Förlust och de måste ta igen sex poäng på fem matcher.

Efter 1–2 är nu Alnö långt ifrån division I.

– Klart det finns chanser ändå. Ljusdal kan rasa ihop de också. Vi får väl vinna våra sista och hoppas att de förlorar nu. Mer kan vi inte göra, säger Emelie Birgersson.

Hennes lag har i princip gått rent i år, precis som Ljusdal. Det har varit inskrivet sedan länge att den här matchen skulle bli den som avgör hela serien, även om en teoretisk chans finns.

Men i första halvlek tappade Alnö kollen på den dittills 22-faldige målskytten Sanna Signeul.

– Jag vet inte vad som hände. Det var en markeringsmiss.

– Vi var inte samspelta någonstans. Vi tappade ytor i mitten, de slog långt passade tillbaka och spelade på djupet. Då tappade vi markeringar.

0–1 stod sig genom första halvlek.

I andra halvlek nickade Julia Bhy in 1–1 och Alnö tryckte på för ett ledningsmål också.

– Det kändes som vi var på gång. Vi var med, kom upp, satte press och hade mer lägen än dem. Men spelet i sista tredjedelen avgör.

Där var Ljusdal vassare. Matilda Wennberg och Tove Hemström sprang sig fria och petade in 1–2. Sedan försvarade sig de gula till seger.

Vid slutsignalen var det två skilda läger. Ett som sprang mot mitten och jublade högt. Ett som tyst sänkte sig ned och på sina håll fällde en och annan tår.

– Det är otroligt tungt. Vi har vetat så länge att den här matchen skulle bli så viktig... Vi får väl bryta ihop och komma igen. Sörja nu och sedan köra nästa match. Så får vi hoppas att de andra lagen ryckt upp sig sedan våren.